apiniu 19.07.2016 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 witam. jestem na etapie wykonania ogrodzenia z klinkieru z elementami z metaloplastyki. mam juz wylany fundament z betonu b 25 w 8 lany z gruszki w szalunek z osb na gł. ok 70 cm. FUNDAMENT OBSYPANY OBUSTRONNIE ZWIRKIEM na podsypce ze zwirku na chudziaku .Potem panowie wykonawcy planują położyć cegłę klinkierową na zaprawe do klinkieru . problem polega na tym iz panowie wzbraniają sie przed daniem czegokolwiek między cegła a fundamentem argumentując tym iz wystapi brak przyczepnośći między cegłą a betonem. mam pewne obawy co do podciągania wilgoci i wykwitów . na pape niechcą się zgodzić (grożba utraty gwarancji A nawet odmowa wykonania) max to dysperbit ale to i tak z wielką niechęcia. CO ROBIĆ. POMOCY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 poprosić ich o 5-letnią gwarancję na piśmie, że wykwitów nie będzie, a murek się nie rozsypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 31.07.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 wykwit zawsze wydzie nawet stosując produkty bez wapna.jezdze na takie budowy gdyz posiadam produkty do zmywania wykwitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.07.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Dla wątpiąpicych: wykwity biorą się z cementu, nie wapna. To jedno - a dając cement niskoalkaliczny jest bardzo duża szansa na ich ograniczenie. W kwestii tzw. pressbetonów i im podobnych: kwestia składu który poprawi przyczepność a potem form które nadadzą temu ładny wygląd... Tylko na murze trzeba mieć cholerną wprawę by zrobić to tak by nie było widać wersji "oszczędnościowej". W kwestii klinkieru i zapraw gotowych: i jedno i drugie lubią być paściami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts