Vinger 24.07.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Witam.Jestem nowym użytkownikiem na forum także witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie wymiany zasłużonego pieca dwfunkcyjnego Ariston 23mi z otwartą komorą spalania. Na chwilę obecną rozważam zakup dwfunkcyjnego kondensatu. Ze względu ze jestem laikiem nie bardzo wiem jaką firmę i model wybrać. Mieszkam nie daleko firmy produkującej kotły polskiej firmy termet jednak nie wiem czy produkują oni przyzwoite produkty.Mieszkanie na parterze o powierzchni 62m, ocieplone, okna nowe. Z tego co czytałem przydał by się piec z możliwością dużej modulacji mocy palnika.Za wszystkie rady i opinie z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 25.07.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Witam, A co powiesz na kotły Vitodens 100W lub Vitodens 111W?Vitodens 100-W Ten Vitodens 100-W to nieco tańsza wersja, to wiszący kondensacyjny kocioł dwufunkcyjny: 6,5-26,6/29,3 kW o dużej wydajności c.w.u., moc do 29,3 kW z regulatorem przystosowanym do sterowania temperaturą pomieszczenia lub pogodowoz dużym wyświetlaczem dotykowym z palnikiem promiennikowym MatriX z wymiennikiem Inox-Radial ze stali szlachetnej i 10-letnim okresem gwarancji z zestawem montażowym kotła, podłączeniem hydraulicznym i zaworem gazowym Cena netto: 6 790 PLN Co ty o tym myślisz? Jakiej mocy masz dotychczasowy kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.07.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 (edytowane) Niech pytający lepiej poda jakieś szczegóły dotyczące instalacji CO i samego mieszkania oraz jego ocieplenia,Termet do dobry kocioł. Wszystkie ważniejsze elementy jak palnik itp, są importowane więc jak do mieszkania zamiast Aristona to nie warto przepłacać i za np.Termet Ecocondens Gold 25 mamy cenę o połowę niższą od Viessmana tym bardziej że producent na miejscu.Szeroki zakres modulacji 3,5 - 27 może konkurować z niejednym kotłem markowego producenta. Edytowane 26 Lipca 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 22.08.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Witam. Jestem nowym użytkownikiem na forum także witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie wymiany zasłużonego pieca dwfunkcyjnego Ariston 23mi z otwartą komorą spalania. Na chwilę obecną rozważam zakup dwfunkcyjnego kondensatu. Ze względu ze jestem laikiem nie bardzo wiem jaką firmę i model wybrać. Mieszkam nie daleko firmy produkującej kotły polskiej firmy termet jednak nie wiem czy produkują oni przyzwoite produkty. Mieszkanie na parterze o powierzchni 62m, ocieplone, okna nowe. Z tego co czytałem przydał by się piec z możliwością dużej modulacji mocy palnika. Za wszystkie rady i opinie z góry dziękuję Witam, Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem dwufunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego, gorąco polecam kotły z rodziny Cerapur marki Junkers. Urządzenia te charakteryzują się kompaktowymi wymiarami oraz wykonaniem z najwyższej jakości materiałów. Kotły zostały wyposażone w najnowszy panel sterowania Bosch Heatronic, współpracujący z regulatorem pogodowym lub regulatorem umieszczonym w pomieszczeniu. Więcej informacji o tych produktach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts