Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec dwufunkcyjny kondensacyjny do mieszkania

Vinger

Recommended Posts

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem na forum także witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie wymiany zasłużonego pieca dwfunkcyjnego Ariston 23mi z otwartą komorą spalania. Na chwilę obecną rozważam zakup dwfunkcyjnego kondensatu. Ze względu ze jestem laikiem nie bardzo wiem jaką firmę i model wybrać. Mieszkam nie daleko firmy produkującej kotły polskiej firmy termet jednak nie wiem czy produkują oni przyzwoite produkty.

Mieszkanie na parterze o powierzchni 62m, ocieplone, okna nowe. Z tego co czytałem przydał by się piec z możliwością dużej modulacji mocy palnika.

Za wszystkie rady i opinie z góry dziękuję

Witam,

A co powiesz na kotły Vitodens 100W lub Vitodens 111W?

Vitodens 100-W

Ten Vitodens 100-W to nieco tańsza wersja, to wiszący kondensacyjny kocioł dwufunkcyjny: 6,5-26,6/29,3 kW o dużej wydajności c.w.u., moc do 29,3 kW

• z regulatorem przystosowanym do sterowania temperaturą pomieszczenia lub pogodowo
  • z dużym wyświetlaczem dotykowym
  • z palnikiem promiennikowym MatriX
  • z wymiennikiem Inox-Radial ze stali szlachetnej i 10-letnim okresem gwarancji
  • z zestawem montażowym kotła, podłączeniem hydraulicznym i zaworem gazowym

Cena netto: 6 790 PLN

Co ty o tym myślisz? Jakiej mocy masz dotychczasowy kocioł?

Niech pytający lepiej poda jakieś szczegóły dotyczące instalacji CO i samego mieszkania oraz jego ocieplenia,

Termet do dobry kocioł. Wszystkie ważniejsze elementy jak palnik itp, są importowane więc jak do mieszkania zamiast Aristona to nie warto przepłacać i za np.Termet Ecocondens Gold 25 mamy cenę o połowę niższą od Viessmana tym bardziej że producent na miejscu.

Szeroki zakres modulacji 3,5 - 27 może konkurować z niejednym kotłem markowego producenta.

Edytowane przez Mareks77

• 4 weeks później...
Witam.

Jestem nowym użytkownikiem na forum także witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie wymiany zasłużonego pieca dwfunkcyjnego Ariston 23mi z otwartą komorą spalania. Na chwilę obecną rozważam zakup dwfunkcyjnego kondensatu. Ze względu ze jestem laikiem nie bardzo wiem jaką firmę i model wybrać. Mieszkam nie daleko firmy produkującej kotły polskiej firmy termet jednak nie wiem czy produkują oni przyzwoite produkty.

Mieszkanie na parterze o powierzchni 62m, ocieplone, okna nowe. Z tego co czytałem przydał by się piec z możliwością dużej modulacji mocy palnika.

Za wszystkie rady i opinie z góry dziękuję

Witam,

Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem dwufunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego, gorąco polecam kotły z rodziny Cerapur marki Junkers. Urządzenia te charakteryzują się kompaktowymi wymiarami oraz wykonaniem z najwyższej jakości materiałów. Kotły zostały wyposażone w najnowszy panel sterowania Bosch Heatronic, współpracujący z regulatorem pogodowym lub regulatorem umieszczonym w pomieszczeniu. Więcej informacji o tych produktach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers