Farfet 26.07.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam.Chciałbym prosić o rade w doborze dobrej firmy która robi dobre i wytrzymałe narzędzia które będą mi służyć długie lata w domowych warunkach. Cena jakaś nie wygórowana bo mnie nie stać chce sobie kupić narzędzia potrzebne do domu jako młody majsterkowicz zaczynamy od zera. Nie chce kupować jedno razówek bo szkoda kasy lepiej coś zainwestować niż kupować po 5 razy to samo np. Mam NEO Klucze płasko-oczkowe 6-19mm. Mam nadzieje ze firma neo to nie firma Krzak bo na internecie są rożne opinie tej firmy. Zamierzam kupić jeszcze klucze 20- 24.1.Poszukuje dobrych śrubokrętów jest ich tyle ze sam nie wiem co wybrać zastanawiam sie nad;-WERA IZOLOWANE PŁASKIE/PH/PZ KRAFTFORM CLASSIC-WERA ZESTAW WKRĘTAKÓW WARSZTATOWYCH KRAFTFORM CLASSIC Czy to dobre zestawy jakościowo i wytrzymałościowy ? Jeszcze sie zastanawiam Z firmy Neo 11szt za około 130 zł 2. Zestaw wierteł do metalu drewna i betonu BOSH Warto ? około 80zzł czy może coś innego ?3. Zestaw pilników tu to już całkiem nie wiem Proszę o rade 4. Zestaw NEO ZESTAW KLUCZY NASADOWYCH 1/4, 1/2 108SZT. 08-666 ? czy może coś innego ?Dobre Opinie ma ten zestaw 5.Klucze Oczkowe 6-20 Neo ? czy może coś innego ?6.Zestaw wkrętaków dobry by się nie zdzierał.Mam NEO-TOOLS wkrętak precyzyjny z końcówkami 17części Tools 04-228 nie narzekam ale mało oncówek 7. Kombinerki chętnie bym kupił z knipex ale cena zastanawiam sie nad SZCZYPCE UNIWERSALNE RSEc 180 NASADKI 1000V /69316/ KUŹNIA czy to dobry wybór ? 8. Wiertarka czy wkrętarka co lepsze ? I oczywiście rady co warto miedz w domu.(podstawowe narzędzia ) Zamierzam co jakiś czas kupować coś lepszego wiec proszę o rady. I ewentualnie jakieś inne narzędzia co warto miedz w domu. I Opinie Narzędzi z firmy Neo bo nie wiem czemu ale jakoś neo przykuło moja uwagę ale może są tańsze i lepsze od Neo.Cena 50zł-300zł(jeśli to zestawy ) Ale jak ktoś obeznany będzie radził to będzie wiedział o co mi chodzi. Z góry dziękuje za rady i chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.07.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Jeśli chodzi o domowe warunki i średnia cenę narzędzi ręcznych to zwróć uwagę na markę dexter z leroya. W przypadku elektronarzędzi skupilbym się na uznanych markach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Farfet 28.07.2016 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Expert Grupa Topex Dziękuje za propozycje. Teraż pytanie dla forumowiczów tyczące śrubokrętów temat rzeka dla mnie Czym się rożni komplet oprócz ceny WERA ZESTAW WKRĘTAKÓW WARSZTATOWYCH KRAFTFORM COMFORT a ten WERA ZESTAW WKRĘTAKÓW WARSZTATOWYCH KRAFTFORM CLASSIC Rączka czy też wytrzymałością ?WERA IZOLOWAN E PŁASKIE/PH/PZ KRAFTFORM CLASSIC 6CZ. wystarcza do domu ? JONNESWAY ZESTAW WKRĘTAKÓW FULL STAR (D04PP08S) 8SZT. czy JONNESWAY KOMPLET WKRĘTAKÓW Z RĘKOJEŚCIĄ ANTYPOŚLIZGOWĄ 8SZT. - NEO 84-260 WKRĘTAKI KPL. 11 CZĘŚCIOWY Nad tymi zestawami się zastawiam ktoś doradzie powiecie swoje zdanie i doświadczanie co o tych śrubokrętach myślcie warto inwestować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIYjedi 09.08.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, jeśli klucze, to niespecjalnie Ci pomogę, ale jako zaradna pani domu mogę z ręką na sercu powiedzieć, że wiertarko-wkrętarka to prawdziwy przyjaciel przy skręcaniu mebli i połek (nie tylko z Ikei). Łóżeczka dziecięce, półki na książki, super sprawa - nie wymaga siły, a znacznie przyspiesza pracę. Polecam wiertarko-wkrętarkę Beck&Lorenz, do okazjonalnego użytku domowego całkowicie wystarczy (w końcu nie skręcam codziennie) 14,4V, 1.3 Ah. Litowo-jonowa, a przez to lżejsza. 139 zł na Allegro albo stówa więcej w Auchan. Mam w domu cegły (stara kamienica) i wiertarko-wkrętarka spokojnie daje radę. Z wielką płytą to moje doświadczenie jest takie, że bez udarówki ani rusz. Mam jeszcze Dremelkę z różnymi końcówkami i lutownicę (ale nazwy nie pamiętam). Dremelki z tarczą piłową używam do przycinania strzał i różnych pierdół w drewnie (szlifowania np), a lutownica się przydaje do wszechobecnych kabli i sprzętu elektro. Jeśli miałabym wybrać trzy narzędzia, które warto mieć (do użytku domowego), to szczególnie polecam wiertarko-wkrętarkę, dremelkę i właśnie lutownicę. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez DIYjedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dinokajman 02.09.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Chciałbym się podpiąć pod temat i zapytać odnośnie zestawu kluczy nasadowych do użytku domowo-garażowego: YATO YT-3879 108 elementów cena z wysyłką ok 290 zł Czy taki zestaw kluczy nadaje się także do domu czy tylko do auta? Zależy mi bardziej na mieszkaniu ale autko i rower też biorę pod uwagę tylko w dużo mniejszym stopniu. Edytowane 2 Września 2016 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 03.01.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Kolego Dannny - Bas do warsztatów? Chyba szkolnych lub przedszkolnych. W warsztatach to używana jest siła, gdzie korozja często tak zespala śruby i nakrętki, że mało który pneumat ( 700 nm) daje radę i często używana jest do ręcznego odkręcenia przedłużka z rury metrowej. Zgodzę się z tym jednak, że śmiało można używać do prac przy agd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deroniusz 07.02.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Większość narzędzi nie jest zasadniczo potrzebna zwykłemu "Kowalskiemu" na własność. Użyjesz raz, potem na parę lat odkładasz do pawlacza i się to kurzy, albo ktoś pożyczy i w ogóle więcej nie zobaczysz. O ile nie mówimy o młotku, czy śrubokręcie, elektronarzędzia do prac remontowych można z powodzeniem wynajmować za ułamek ceny - zresztą sprawdźcie sami np. tutaj: [sPAMER] - w tej wypożyczalni można bez problemu wynająć sobie profesjonalną wiertarkę czy młot udarowy za ułamek ceny zakupu. Nie graci w domu potem, ani nikt tego nie pożyczy od nas, żeby później samemu trzeba było prosić o zwrot Edytowane 9 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master007 09.02.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Mam podobny zestaw YATO tylko bez tych "nasadek do torxów" uzytkuje go od 6 latOgólnie zestaw nie jest zły. Chociaż małą grzechotka praktycznie od razu zaczęła przeskakiwać w jedną stronę.YATO ma dosyć słabe bity i połowa juz popękała nawet przy niezbyt mocno dokręconych śrubach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 26.04.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Na pewno w każdym domu muszą być kombinerki, młotek, śrubokręty, wiertarka... Mój facet ostatnio zamawiał wszystko tu: http://bit.ly/2o3tRwr i dzięki temu zaoszczędził kilkadziesiąt złotych. Jednak w tych zagranicznych sklepach wszystko jest tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wabik222 26.04.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Kucze Neo do domowego użytku nie będą złe. Co do elektronarzędzi to zależy jak bardzo lubisz majsterkować. Jeśli kilka razy do roku do nawet elektronarzędzia z lidla nie są złe i posłużą Ci. Wadą tych akumulatorowych jest zawsze jeden akumulator. Osobiście mam kilka narzędzi firmy Sparky (wkrętarka,szlifierka kątowa i mimośrodowa) i jestem zadowolony. Cena niewygórowana a jakość do domowego użytku bardzo dobra. Jeśli będziesz używał często elektronarzędzi to polecam Metabo, dla majsterkowicza na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 08.08.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Kombinerki, klucze, śrubokręty, młotki... Wiertarka, piła... Trochę tego będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 08.08.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja jeszcze tutaj znalazłam przydatną listę narzędzi, które warto mieć w domu. Przydadzą się podczas remontu, czy drobnych napraw. Edytowane 14 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 10.08.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Opłaca się kupować, zestawy jest taniej i większy asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 24.08.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Jeśli poszukujesz wierteł, które będą naprawdę sprawnie radziły sobie z metalem, polecamy kobaltowe HSS-Co. Tańszym rozwiązaniem są wiertła HSS-R, które również znajdują swoje zastosowanie przy pracach w metalu, jednak praca nimi może okazać się nieco bardziej czasochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 14.11.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Listy przydatnych narzędzi można znaleźć w sieci, co do kupowania zestawów - zgodzę się, wychodzi taniej i nie trzeba się dużo zastanawiać nad tym, co jeszcze kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hatkae 26.01.2018 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Nasz dziadek miał mnóstwo narzędzi zostały do teraz. korzystamy do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.01.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Breloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markomarek 23.10.2019 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 my do naszego nowego domu kupiliśmy zestaw elektronarzędzi Ryobi tych podstawowych tzw zestaw startowy do wkręcania, wiercenia, piłowania i cięcia. Akurat one były w promocji i okazały się bardzo dobre i pomocne przy przeprowadzce i urządzaniu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanislawjarosz88 27.11.2019 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Mój kierownik z praktyk robił wszytko nożem do tapet zawsze znalazl jakies zastowsowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrKmin 30.11.2019 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Ja kupiłem podstawowy zestaw narzędzi, najzwyklejszy jaki tylko był w sklepie i jak na razie mi wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts