Edytax 27.12.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 o jejj było troszke roboty dzięki za odpowiedź .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 27.12.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Jesteś majki szczęśliwym człowiekiem]. Jak napisałem pismo o udostępnienie dokumentacji budowlanej i pozwolenia na postawienie słupa to mnie prawem telekomunikacyjnym straszyli. Gdy napisałem o samowolce budowlanej i PINBie to już prawie rok szukają pozwolenia na ten słup. Na razie stanęło na tym że poinformowałem TP iż, skoro nie są właścicielem słupa to ja go wykorzystam do zainstalowania kamery i lampy halogenowej a dodatkowo obsadzę winobluszczem. I cisza, a na wiosnę to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 28.12.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam wszystkich mam pytanie które dręczy mnie już od pewnego czasu. Chodzi tu o słup betonowy TP, stoi on bezpośrednio za moim ogrodzeniem. Po kupieniu działki nie wymieniałam ogrodzenia, zaś załóżmy chce to zrobić i moja działka według planów i innych dzienników sie trochę wydłuża a słup ten jest wtedy w całości na niej. Co mam zrobić z tym fantem czy mogę sie upominać o jakieś odszkodowanie od Tp, czy już jest za późno? Czy mogę chociaż jakaś rekompensatę w stylu neostrada 1mb za to ze ich słup stoii u mnie ja mam taki drewniany - wchodzi mi pół metra w szkode w rogu działki ale jest w bardzo złym stanie więc poczekam aż go jakaś wichura przewróci, wtedy ich nie wpuszcze na posesje i tyle a mam groźne psy a przewróci sie tak, ze nic mi nie uszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.12.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Panda - ja bodajże tutaj : http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/kontakt/zapytanie/ rypnąłem takie "zapytanie", bez jasna rzecz słów na k, p, h, s ... , że nimi zaorałem Jak to się mówi, pojechałem im po rajtkach Nie minął tydzień jak miałem tel. od pani kierownik działu obsługi klienta ... Napisz, może się uda ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 29.12.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 witammy mielismy slup prawie na srodku drogi dojazdowej do dzialki.stalo sie to dlatego iz droga do dalszych dzialek zostala ustanowiona na podstawie sluzebnosci gruntowej.walka z TP przez wlsciciela wszystkich dzialek przez ponad rok nic nie dala wiec ja nie czekajac na cokolwiek ze strony TP zamowilem dzwig i slup zostal przesuniety w takie miejsce aby nikomu nie wadzil i juz .jest tez inne rozwiazanie .jak do Was bedzie wjezdzal jakis ciezki samochod to poroscie by slup przewrocil ,pozniej telefon do TP ze slup ktos przewrocil i trzeba cos z tym zrobic.przyjada i postawia nowy i tez bedzie po kopocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabtom 25.05.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Witam,W jednym z rogów działki (jakieś 2 m od ogrodzenia) stoi lekko przechylony słup TPSA - prowadzi linię telefoniczną do kilku domostw znajdujących się kilkadziesiąt metrów za granicą działki. Wie ktoś w jaki zgodny z prawem sposób można się go pozbyć? Edytowane 5 Lutego 2015 przez grabtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 26.05.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Mam, ale tylko na PW.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 26.05.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Mam, ale tylko na PW. Pozdrawiam. Też jestem zainteresowana, jesli mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechero35 28.07.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witam. Niedawno nabyłem działke budowlana z nieszczesnym słupem telefonicznym.... Czy orietuje sie ktos czy TP zgodzi sie na przesuniecie slupa w inne miejsce lub poza działke ? Jesli tak to gdzie napisac/zadzwonic i jak dlugo bedzie trzeba czekac.... ? Z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 na twój koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechero35 28.07.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jeśli by to nie była wysoka kwota to tak o ile by to miało przyspieszyc caly ten "cyrk"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geokart 30.07.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) Nic nikomu nie zgłaszaj, przenieś go sam ma swój koszt tylko KONIECZNIE PRZED MAPĄ DO CELÓW PROJEKTOWYCH bo jak już mapę masz... a na niej ten słup.... to walka z wiatrakami edit: przed zaproszeniem geodety wywalasz wszystkie uschłe drzewa, krzaki, zakopujesz stare studzienki, włazy od szamba itp. kurde robisz wszystko aby nic nie zaznaczył na tej piepszonej mapie. inaczej same problemy (czytaj koszty i zmarnowany czas) Edytowane 30 Lipca 2016 przez geokart dodanie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 taaa, bo telefonia nie ma pojęcia gdzie słup postawiła. Pewnie jeszcze bez pozwolenia to zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.07.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Nic nikomu nie zgłaszaj, przenieś go sam ma swój koszt tylko KONIECZNIE PRZED MAPĄ DO CELÓW PROJEKTOWYCH bo jak już mapę masz... a na niej ten słup.... to walka z wiatrakami edit: przed zaproszeniem geodety wywalasz wszystkie uschłe drzewa, krzaki, zakopujesz stare studzienki, włazy od szamba itp. kurde robisz wszystko aby nic nie zaznaczył na tej piepszonej mapie. inaczej same problemy (czytaj koszty i zmarnowany czas) Stek bzdur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geokart 31.07.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Elfir... Tak zrobiła to bez pozwolenia i dalej to robijajmar... możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.08.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) ale chrzanisz Skąd wiesz czy u lechero telekomunikacja zrobiła to bez pozwolenia? Czyżbyś był drugim kontem lechero i rozmawiasz sam ze sobą? i jak sobie wyobrażasz przekładanie słupa "po cichu"? Bez demontażu przewodów? Jesteś trollem, o czym świadczą twoje inne wypowiedzi na forum. Połączyłam wątek z innymi na ten sam temat. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geokart 01.08.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Elfir....za tego trola powinnaś po łapkach dostać, ale co tam twoje forum, twoje zasady baw się dobrze papa! Edit: i jeszcze to Sorry Elfir is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez geokart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts