Ann123 29.07.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Witam serdecznie, Mam nadzieję ze ktoś mi pomoże. Posiadam działkę rolną ok 3000m2. Wystapilam z wnioskiem o prąd i wodę. I o warunki zabudowy na jeden dom mieszkalny. Z tej działki później będą wymierzone jeszcze dwie. I stąd takie pytanie. Kiedy można będzie wymierzyc i zapisać te dzialki na kolejne dwie osoby? To będzie oczywiście darowizna ze względu na pokrewienstwo. Czy mogę zwrócić sie do geodety juz teraz czy dopiero po otrzymaniu warunków zabudowy na dom? Czy jeszcze później.? Bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.07.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 OK 3000 to więcej czy mniej bo dzielić można rolne poniżej 3000 mNajpierw podział później WZ bo po podziale będzie nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann123 29.07.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Działka ma dokładnie 3003metry2. Na razie na tej dzialce jest wydzielona jedna mniejsza dzialka i ma niecale 1000m2.i na tą działkę napisalismy wniosek o te warunki zabudowy. Nie dlugo powinnismy je dostac. No i zostaje nam to 2000 m2 które chcemy podzielić jeszcze na dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann123 29.07.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jeden geodeta powiedział ze dopiero po otrzymaniu warunków zabudowy możemy kolejne dwie działki podzielić i przepisac. A drugi natomiast powiedział ze po warunkach musimy czekać ok 4 miesiecy i dopiero wtedy dalej dzielic. Jeden mowi tak, drugi inaczej wiec trochę sie pogubilismy w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 a co ma działka 2000 m2 do tej, którą macie wydzieloną to nie rozumiem. Przecież to teraz 2 kompletnie różne nieruchomości. To, że mają jednego właściciela nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.07.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ja dzieliłam już 4 razy działkę nie mając WZ, nie rozumiem tego po co WZ jednie co to w trakcie podziału nie można rozpoczynać kolejnego dotyczącego działki która jest aktualnie dzielona , te 1000 m2 ma już prawomocny podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts