karel86 30.07.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Witam. mam taki problem, mianowicie chcę podłączyć wodę w starym poniemieckim domu. Woda jest wyprowadzona do piwnicy i chciałbym ją doprowadzić do kuchni. Wymyśliłem sobie, że użyję rury alupex w otulinie i przewiercę się przez podłogę do piwnicy. Czy taki schemat działania jest dobry? Czy należało by to wykonać w jakiś inny sposób. To ma być prowizoryczne rozwiązanie dla tego wybrałem alupex. Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.08.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Jeśli jest to instalacja za licznikiem to przed użyciem rur alupex założył bym reduktor ciśnienia o ile takowy nie istnieje i rurami pex pociągnął bym instalację do wymaganego punktu poboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts