alekos 02.08.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam, jestem tutaj nowa nie bardzo wiem gdzie ująć wątek Modernizacji przyłącza elektrycznego. Chciała bym mieć skrzynkę w domu bo mam stare przyłącze. Nie wiem od czego zacząć modernizację do jakiego urzędu/gminy się zgłosić jakie są koszty związane z tym ? na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.08.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Stare przyłącze to pojęcie względne.Napisz konkretnie co chcesz uzyskać, gdzie jest licznik energii elektrycznej z którego się rozliczasz oraz jaki jest typ przyłącza...... napowietrzne czy ziemne.Wewnętrzna linia zasilająca WLZ czyli przyłącze za licznikiem które idzie do budynku do zabezpieczenia głównego oraz instalacja wewnętrzna w budynku jest w gestii właściciela i zakładom energetycznym, gminie, starostwu lub innym urzędom nic do tego. Najlepiej podaj dane to pozwoli na bliższe zorientowanie się w sytuacji ale najlepszą decyzją będzie zawezwanie elektryka z uprawnieniami i on po obejrzeniu określi co należy uczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts