Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt szafy w sypialni + toaletka

Anulka_fyndyt

Recommended Posts

Hej,

chciałabym Was prosić o pomoc w zaprojektowaniu szafy w sypialni wraz z toaletką.

Szafa miałaby wystarczyć na ubrania użytku codziennego dla mnie i męża... ewentualnie dla męża nie ;) ponieważ jest jeszcze mała garderoba jednak te 1,8m2 chcielibyśmy wykorzystać na rzeczy bardziej domowe i przechowywanie ubrań sezonowych.

Poniżej przesyłam rzut pomieszczenia i projekt który wstępnie przygotowaliśmy.

Miejsce do zagospodarowania szafy to 175x165 wysokość 256cm.

Będziemy wdzięczni za opinie czy jest ok, oraz ewentualnie co zmienić.

http://images77.fotosik.pl/796/5e97c68e2256421fgen.jpg

http://images77.fotosik.pl/796/f286393e8b572113gen.jpg

Pozdrawiamy

AK PK

A mnie się ten pomysł szafy narożnej z toaletką przy łóżku podoba :) Toaletka w takim położeniu może dodatkowo służyć za miejsce do odłożenia ksiazki czy telefonu bo jest blisko łóżka, a nie ma miejsca na szafkę nocną. Jedyne co dodałabym w szafie to półka nisko, tam gdzie stoją buty, bo dodatkowo mozna więcej tych butów zmieścić + 2 szuflady więcej w częsci po prawej, zeby było po równo ;) Szuflady sa najwygodniejse do przechowywania, dużo wygodniejsze niż półki (ewentualnie można zrobić kosze wysuwane - tak jak szuflady, ale sa przewiewne i fajnie wszystko w nich widać - mogą być np. 3 szuflady i 2 kosze w każdej kolumnie). Jak dodasz 2 szuflady (kosze) po prawej, to można zrezygnować z jednej półki (te na górze) i drążek wtedy wyzej, zeby wiszące rzeczy się mieściły. Te półki wysoko i tak są mało funkcjonalne i trzyma sie w nich rzeczy bardzo rzadko używane, a na takie będziecie mieć przecież jeszcze garderobę.