mehegroth 05.08.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam, jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli zamieszczony wpis będzie gdzieś odbiegał od regulaminu Jak w temacie mam problem z łazienką w bloku aby dobrze usytuować prysznic. Okno wypada w tak felernym miejscu, że pół kabiny będzie musiało na nie zachodzić i nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić by woda mi przez tą wnękę okienną nie leciała na podłogę. Tak wygląda pomieszczenie. łazienka przejdzie kapitalny remont. kabina prysznicowa na się mieścić na ścianie na której jest okno 80 szeroka przylegająca do prawej ściany 100 długa. moim pomysłem na ten problem jest umieszczenie wewnątrz wnęki szkła hartowanego na 25cm szerokie, gdyż tak będzie zachodzić prysznic, ale nie mam pojęcia jak je tam zamontować by solidnie się trzymało i można by dalej do tego szkła dostawić kabinę i dać fugę by nie ciekło. zamieszczę również rysunek techniczny pomieszczenia może to da komuś jakieś nowe pomysły. (niestety słaba jakość) Proszę o wszelkie porady Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 podobny problem:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?266822-Załamanie-projekt-cięzki-do-ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mehegroth 05.08.2016 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Niestety, żadna opcja z wskazanego topiku nie pasuję. Mój błąd nie pokazałem jaki prysznic mam na uwadze: koniecznie musi być siedzisko. Jak wspominałem wcześniej chciałbym to jakoś szybką przykryć tą część wnęki która była by wewnątrz kabiny, albo płytkami i zrobić półkę z tego, ale czy nie szkoda światła? Niestety nie posiadam, żadnego programu jakim mógłbym to graficznie ukazać, ale mam nadzieję, że zainteresowane osoby zauważą moją koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 a co za problem zrobić siedzisko? Po co upierać się na rozwiązaniu które nijak nie wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mehegroth 05.08.2016 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 kwestia kosztów jeszcze wymurowanie siedziska nie będzie droższe niż gotowy akrylowy brodzik? No i nadal kabina nachodziła by mi na okno w sposób trudny do rozwiązania (tak sądzę) nie chodzi nawet o jego przesłanianie - mieszkanie w bloku pierwsze piętro nikt nie podejrzy. Robienie tak by krawędź kończyła się równo z oknem nie wchodzi w grę bo będzie za wąska a robienie na całej długości ściany zabiera za dużo miejsca (czyli powierzchnią było by jak ta wanna teraz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 sposoby rozwiązania podane zostały w wątku powyżej.Drożej pewnie będzie, ale wyjścia żadnego nie masz, bo to co wybrałeś się nie mieści. Równie dobrze możesz się pytać jak tam zmieścić dwuosobową wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts