parabola 06.08.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Witajcie,Szykuję*mieszkanie do wynajmu i potrzebuję*Waszej rady. Mieszkanie od 10 lat nieremontowane, na podłodze najtańsze panele, które przez ostatnie lata i kilka zalań powybrzuszały się*na krawędziach. Na pewno muszę wymienić*listwy przypodłogowe, bo one są*jeszcze bardziej paskudne niż panele... Szukam jakiegoś niedrogiego sposobu na tę podłogę. Mieszkanie ma być*wynajmowane, więc nie chcę robić*nie wiadomo czego, skoro nie mogę liczyć na to, że ludzie będą się*obchodzić*należycie z nową*podłogą. Czy da się jakoś odratować napuchnięte panele? Przyszło mi na myśl żeby na aktualne panele nakleić panele winylowe (nie zrywałabym starych, bo byłaby dodatkowa warstwa wygłuszająca). Co myślicie o takim rozwiązaniu? Czy trudno kładzie się*taką*podłogę*samodzielnie? Jak jest z trwałością takich paneli? Wzór się nie ściera? Myślałam o wersji najtańszej, powiedzmy do 35 zł/m2. Widzę, że zwykłe panele podłogowe też można kupić w takiej (a nawet niższej cenie), więc może powinnam po prostu wymienić panele/położyć drugą warstwę? A może kupić*wykładzinę*dywanową? Widziałam kiedyś taką, która była sprzedawana na kwadraty - wtedy łatwo wymienić*zabrudzony fragment... Jak myślicie, które rozwiązanie byłoby najlepsze pod wynajem? A może macie jakieś*inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.08.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 napuchniętych nie naprawisz. Wywal stare połóż nowe.Wykładzinę pewnie trzeba będzie zmienić po każdym wynajmującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-rejent 09.08.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Przychylam się do opinij kolegi wyżej, połóż nowe panele, Na pewno wyjdzie niedrogo, a jak lokatorzy zniszczą, to potrącisz z kaucji, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinoman00 09.08.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Przychylam się do opinii, że najlepiej położyć nowe panele. Ich położenie można sobie odbić na nieco wyższym koszcie wynajmu. Wykładzina dywanowa może być o tyle uciążliwa, że mimo zachowywania względnego porządku, trzeba ją prać, jeśli chcemy mieć ładnie w domu. No i jeśli udostępniasz lokum studentom, to na pewno będzie im łatwiej po imprezach sprzątać z paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts