Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka narożna z 3 drogami

Recommended Posts

Witam,

mam możliwość kupna działki narożnej u skrzyżowaniu 3 ulic. Działka ma 1000m i jest w kształcie trukątna (prawie) Przyprostokątne mają po 35m długości, przeciwprostokątna jest nie prostą bo słada sie 4 odcinków (wzdłuż drogi ma 8 m, potem naroznik 8m i prosta i znów ok 8). Dwie drogi są drogami wewnętrznymi osiedlowymi i nie będą miały chodników a zabudowa od niej to 5 metrów (budowa w tym roku), trzecia droga jest o ważniejsza więc pewnie będzie miała chodnik a zabudowa od niej to 6m. Wszystkie media są, drogi raczej mało uczęszczane będą (za działkami zaczyna się las).

Prócz ceny ogrodzenia jakie są jeszcze wady takiej działki. Czy wjazd moge zrobić od każdej strony (chciałbym od przyprostokątnej).

Zdjęcie działi:

http://images75.fotosik.pl/797/9b5af2a76396caa6med.jpg

http://images77.fotosik.pl/798/ce015248ef9cb8acmed.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Edytowane przez Picy

wjazd będziesz mógł najprawdopodobniej zrobić od strony drogi północno-zachodniej. Wadą jest brak prywatności.

Z prywatnością jestem w stanie zaryzykować, jest to teren nie uczęszczany. Od strony zachodniej również jest las i nikt już tam nie chodzi. Dlatego to miejsce mi bardzo się podoba. Zastanawia mnie tylko czy czyhają na mnie jakieś niespodzianki. Np jeśli zrobię wjazd od północno-zachodniej strony to gestorzy nie będą i tak chcieli od drugiej strony podpinać przyłączy (działka należy do ulicy z najkrótszym bokiem).

Takie działki zawsze są tansze. Niby ci nie zależy na prywatności teraz ale dorośniesz do tego.... tutaj nie masz sie gdzie ukryć przed wścipskimi... głupi basen czy cokolwiek.... chyba że chcesz płot nieprzepuszczający nic... niestety również światła.

Myślałem nad płotem zieleni. Działka jest spora a dom chce postawić ok 130m. działki zostanie sporo żeby cień nie przeszkadzał. Kurde daliście mi do myślenia.

Koło moich rodziców właściciel podzielił pas ziemi na 8 działek. Ostatnia była taka jak ta wyżej tylko w prostokącie ale praktycznie z 3 stron ulica. Za każdą działkę cena była 200zł/m2 a za tą na końcu 180zł ale i tak sprzadała sie ostatnia - chyba sprzedała bo nic na niej sie nie dzieje a na reszcie są domy gotowe albo budowane. Także targuj się. Edytowane przez cactus