studys 07.08.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, zamierzam kupić 2 fotele na drewnianym stelażu z tego co czytałem to typu fińskiego.. To są przykładowe modele które biorę pod uwagę (oczywiście to nie jest jedyny producent ale mi się podobają - chyba że go nie polecacie): https://www.abra-meble.pl/pokoj-dzienny-jadalnia/pufy-fotele/fotel-lena.html https://www.abra-meble.pl/pokoj-dzienny-jadalnia/pufy-fotele/fotel-corky.html https://www.abra-meble.pl/pokoj-dzienny-jadalnia/pufy-fotele/fotel-hermes-6656.html Pierwszy jest najtańszy i ma też inny kształt stelaża niż 2 pozostałe. Czy jest on mniej trwały niż w pozostałych.bo obicie nie ma jakiejś wielkiej różnicy. Zauważyłem też że ten pierwszy typ jest stosowany w tych najtańszych modelach niezależnie od producenta. A wszystkie te droższe mają już ten drugi typ. Czy wie ktoś jaka jest właśnie różnica w tych stelażach oczywiście poza wyglądem? Różnica w cenie nie jest jakaś powalająca ale pewnie funkcjonalność i żywotność już pewnie tak. Nie mam za dużo kasy ale też nie chcę zaraz np. po gwarancji być złym na samego siebie , że zaoszczędziłem troszkę przy zakupie co nie wyszło na dobre na dłuższą metę. Zamierzam też dokupić pufy na których będzie można położyć swoje zmęczone nogi przy jakimś fajnym filmie albo przy czytaniu książki. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 07.08.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Pierwszy fotel dla użytkowników, których znam jest niewygodny. Nie kupiłabym go, ja nie polecam. Może pod tym względem jestem wyjątkiem, że nie polecam.Może jeszcze inni Forumowicze się wypowiedzą co do komfortu użytkowania.Pozostałych foteli nie użytkowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 pierwszy to podróbka ikeowskiego fotela. Nie przepadam za nim. Jest ciężki do przestawiania i się gibie - można na siebie wylać herbatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.08.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gibie się- ale są tacy co lubią się gibać. najgorsze,że drętwieją nogi...Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.08.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Do gibania dobry jest fotel na biegunach - wówczas siadasz bez herbaty i się bujasz. Ale gibiące się fotele przy ławie są niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.08.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Dla mnie do bujania służy fotel na biegunach, do gibania- fotel, o którym piszę w tym wątku. Jakby nie było giba się na nim dla mnie niefajnie ( nieważne czy i co mam w dłoniach) , ale znam takich co siadają po to na niego by się pogibać i im się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studys 09.08.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak na razie ławy nie mam ale planuję same fotele, żeby sobie wygodnie usiąść tak jak pisałem wcześniej. Nie brałem pod uwagę cierpnięcia nóg co jest dosyć ważne. Choć zamierzam też zakupić pufy właśnie pod nogi.Wiem , że ten pierwszy nie jest jakiś super a czy ktoś ma ten pozostały wzór bo ciężko wywnioskować z odpowiedzi? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez studys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.08.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Znam z doświadczeń tylko ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 pozostałe też się będą gibać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts