R4DZ1U 08.08.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 witam. mam nową instalacje w domu, nie ma urządzeń, nie ma gniazdek, ani kontaktów. na jednym obwodzie wywala mi bezpiecznik, zaraz po jego załączeniu. co może być problemem? szukać go w puszkach? przewody są zatynkowane, ale zwracano szczególną uwagę, żeby ich nie uszkodzić przy montażu, więc teoretycznie wykluczam tą opcję, chociaż na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.08.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Proszę podać nazwę i typ tego "bezpiecznika" oraz jaki obwód on zabezpiecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4DZ1U 08.08.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Proszę podać nazwę i typ tego "bezpiecznika" oraz jaki obwód on zabezpiecza. Zabezpiecza obwód w pokoju, gniazdka elektryczne. niestety typu nie podam w tej chwili, bo przebywam kilkaset km od tego miejsca, będą dopiero w weekend, wówczas chciałem coś z tym podziałać już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 08.08.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Skoro nie ma wyłączników i gniazd to po co chcesz podnosić te zabezpieczenia, jesteś pewien że przewody w puszkach zostały zabezpieczone przed zwarciem a nie tylko upchane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4DZ1U 10.08.2016 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Skoro nie ma wyłączników i gniazd to po co chcesz podnosić te zabezpieczenia, jesteś pewien że przewody w puszkach zostały zabezpieczone przed zwarciem a nie tylko upchane? właśnie w celu sprawdzenia, czy nie występuje jakiś problem. gniazdka i włączniki będę montował w weekend, ale to zapewne nic nie zmieni jeśli chodzi o rozwiązanie mojego problemu. sprawdziłem wcześniej wszystkie przewody na wyjściach, teraz zostanie mi sprawdzenie puszek, a gdy tam nic nie znajdę pozostaje inna opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.08.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Po prostu pomierz rezynstancje między przewodami, oczywiście pierw wyłącz zasilanie. Będziesz wiedział który dokładnie kabel ma zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts