Afera86 09.08.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, poniżej przedstawiam projekt mieszkania które odbiorę pod koniec przyszłego roku. Budynek jeszcze nawet nie ma pierwszego piętra więc jest możliwość zmian dlatego bardzo proszę o pomoc w adaptacji wnętrza. Najbardziej nie mam pomysłu na tą malutką kuchnie, chciałabym mieć chociaż mały stół, może być półwysep i do tego dostawiony stół. Czy w łazience w tym układzie lepiej wanna czy prysznic ? Docelowo będą mieszkać 2 osoby dorosłe. http://images75.fotosik.pl/804/ded1b03124852058gen.jpg Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.08.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 to jest tak mikroskopijne mieszkanko, że w zasadzie jeśli miałaby to być normalna kuchnia w której się gotuje i stół przy którym się je, to miejsca na kanapę nie widzę. Nawet ze zmieszczeniem szaf będzie problem. A przecież, prócz ubrań trzeba znaleźć miejsce na pościel, odkurzacz, wiadro, mopa, zmiotkę. W takim mieszkanku to może student stołujący się w stołówce jakoś przetrwa. Ale para? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 09.08.2016 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Owszem bardzo małe Nie całe 30 m2 jednak wydaje mi się, że jest ustawne i można coś sensownego wymyślić. Wiadomo, że w kuchni bez szaleństw będzie jednak w takim układzie jak poniżej kawałek blatu roboczego jest więc może obejdzie się bez stołówki Nie wiem jednak czy dostane się do pralki w łazience. http://images78.fotosik.pl/807/20d74350a535b82bgen.jpg Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 09.08.2016 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie podałaś wymiarów do swojego (a to się liczy, że własne,mimo że ciasne!) mieszkania. Przeniosłam umywalkę w inne miejsce, a te niebieskie kwadraty w saloniku to ja bym tam pustych przestrzeni nie zostawiła.Czy okno jest takie duże- tzn. prawie od sufitu do podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 09.08.2016 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie podałaś wymiarów do swojego (a to się liczy, że własne,mimo że ciasne!) mieszkania. Przeniosłam umywalkę w inne miejsce, a te niebieskie kwadraty w saloniku to ja bym tam pustych przestrzeni nie zostawiła.Czy okno jest takie duże- tzn. prawie od sufitu do podłogi? Dziękuje Tak okno jest duże, wymiary są w pierwszym poście. Właśnie na łazienkę też brak pomysłu. Może być wanna, może być prysznic żeby tylko w miarę to zmieścić wszystko. Może wc przenieść na drugą stronę, a może zostawić tak jak jest w projekcie dewelopera z narożną wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.08.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja bym postawiła na otwartą przestrzeń przy takim metrażu.Wszystko zależy jaki tryb życia prowadzicie,czy przyjmujecie dużo znajomych czy pracujecie w domu,wtedy można się zastanawiać nad oddzielną sypialnią.http://images76.fotosik.pl/806/eafdae8b53734a41med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja bym postawiła na otwartą przestrzeń przy takim metrażu.Wszystko zależy jaki tryb życia prowadzicie,czy przyjmujecie dużo znajomych czy pracujecie w domu,wtedy można się zastanawiać nad oddzielną sypialnią. http://images76.fotosik.pl/806/eafdae8b53734a41med.jpg Dokładnie trafiłaś, z tych względów zależy nam na osobnej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.08.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Dziękuje Tak okno jest duże, wymiary są w pierwszym poście. Właśnie na łazienkę też brak pomysłu. Może być wanna, może być prysznic żeby tylko w miarę to zmieścić wszystko. Może wc przenieść na drugą stronę, a może zostawić tak jak jest w projekcie dewelopera z narożną wanną. Nie podano wszystkich wymiarów ścian łazienki, zatem umieszczając umywalkę nie wiedziałam czy się tam zmieści. Wc nie przeniesiesz w inne miejsce, bo pionów w bloku przenieść się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie podano wszystkich wymiarów ścian łazienki, zatem umieszczając umywalkę nie wiedziałam czy się tam zmieści. Wc nie przeniesiesz w inne miejsce, bo pionów w bloku przenieść się nie da. Rozumiem, nie mam na tą chwilę dokładniejszego planu. Według mnie jest tam 30 cm więc umywalka wejdzie,chyba może być trochę w świetle drzwi. Teraz tak mam i nie przeszkadza to w użytkowaniu. Kolejny problem powstał w kuchni bo w obecnym układzie chyba nie otworze piekarnika pod kuchenką Może by w tym miejscu zrobić zlew, tylko czy będzie wygodnie wkładać naczynia ze zlewu do zmywarki. http://images76.fotosik.pl/807/dca11113c843d047gen.jpg Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.08.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Na takim metrażu wołałabym zrobić szafkę więcej niż wstawiać zmywarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Na takim metrażu wołałabym zrobić szafkę więcej niż wstawiać zmywarkę... Będą 4 szafki wiszące 60 cm (w jednej okap), szafka dolna 120x60. Dodam jeszcze, że to mieszkanie inwestycyjne - na wynajem więc wolałabym żeby była ta zmywarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 10.08.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 W takim układzie kuchni masz zlew wciśnięty między lodówkę a komin a dostęp do niego dodatkowo ogranicza prostopadły blat. Przy otwartej zmywarce nie sięgniesz do zlewu. Kuchenka/płyta w tamtym miejscu to również nieporozumienie. Zgadzam się z joliską co do zmywarki, polecałabym także lodówkę podblatową i płytę dwupalnikową. Stół na cztery osoby wygląda kuriozalnie na tej powierzchni, zwłaszcza w zestawieniu z wyrysowaną sofą o wymiarach ok.140x60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) W takim układzie kuchni masz zlew wciśnięty między lodówkę a komin a dostęp do niego dodatkowo ogranicza prostopadły blat. Przy otwartej zmywarce nie sięgniesz do zlewu. Kuchenka/płyta w tamtym miejscu to również nieporozumienie. Zgadzam się z joliską co do zmywarki, polecałabym także lodówkę podblatową i płytę dwupalnikową. Stół na cztery osoby wygląda kuriozalnie na tej powierzchni, zwłaszcza w zestawieniu z wyrysowaną sofą o wymiarach ok.140x60cm. Kuchnia w tamtym rogu myślę, że jest do zniesienia. Co da zmiana na 2 palniki ? Ze zlewem i zmywarką najwiekszy problem, nawet gdybym zrezygnowała ze zmywarki to i tak nie mam gdzie umieścić porządnego zlewu bo wypadał będzie koło płyty i znów zgrzyt. Stół pewnie byłby 120, a kanapa 200. Nie umiałam zmienić wymiarów. Edit: Może w ten sposób: http://images77.fotosik.pl/807/d62c8cfe7132a1b2gen.jpg Tu jest podobnie, chętnie nawet taki okrągły stolik ale nie umiałam wyrysować http://images76.fotosik.pl/807/e0cbdc3d3d067f46gen.jpg Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.08.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Skoro to mieszkanie na wynajem to postarałam się wczuć nad tym mieszkaniem jak ja bym chciała jakie by miało być, gdybym ja miałabym tam zamieszkać. Oczywiście każdy ma swoje preferencje. Tylko nie zajęłam się sprzętem AGD i ich rozmieszczeniem w kuchni. Ta niebieska linia to ścianka do sufitu, a te kreski to kołki na kurtki, może tam być zamiast kołków lustro.Na rysunku nie zachowałam proporcji. W salonie narożnik i ławostół. W przypadku gości i posiedzenia jadalnego rozkładam go i dostawiam dwa krzesła.W łazience pod blatem pralka jak się zmieści do ładowana od frontu a nad nią półki.Kabina półokrągła.W pokoju nad łóżkiem może by się zmieściła jakaś zabudowa meblowa? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 zastanawiam się jak chcecie podłączyć umywalkę do pionu, jeśli przeniesiecie ją na przeciwległą ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Skoro to mieszkanie na wynajem to postarałam się wczuć nad tym mieszkaniem jak ja bym chciała jakie by miało być, gdybym ja miałabym tam zamieszkać. Oczywiście każdy ma swoje preferencje. Tylko nie zajęłam się sprzętem AGD i ich rozmieszczeniem w kuchni. Ta niebieska linia to ścianka do sufitu, a te kreski to kołki na kurtki, może tam być zamiast kołków lustro.Na rysunku nie zachowałam proporcji. W salonie narożnik i ławostół. W przypadku gości i posiedzenia jadalnego rozkładam go i dostawiam dwa krzesła.W łazience pod blatem pralka jak się zmieści do ładowana od frontu a nad nią półki.Kabina półokrągła.W pokoju nad łóżkiem może by się zmieściła jakaś zabudowa meblowa? Dziękuje, wszystkie uwagi są dla mnie nie zwykle ważne, tym bardziej że mieszkanie jest naprawdę malutkie i ja chyba zamykam się na pewne rozwiązania, a widzę po waszych postach ile rzeczy można ulepszyć. zastanawiam się jak chcecie podłączyć umywalkę do pionu, jeśli przeniesiecie ją na przeciwległą ścianę? Padł tu głos, że nie można wc ale o umywalce nie było mowy więc myślałam, że da się. Deweloper pisze, że punkty wodne można przenieść ale rozumiem nie aż tak inwazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.08.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Stół 120 cm w kawalereczce na wynajem to kolejne przegięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Stół 120 cm w kawalereczce na wynajem to kolejne przegięcie... Minimum 120 cm przejścia z każdej ze stron to chyba wystarczy. Poniżej zdjęcie podobnej kawalereczki. Według mnie i wygląda dobrze i jest praktyczne. Więc czemu nie ? http://images75.fotosik.pl/806/31a5ef6b91aa255cgen.jpg Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.08.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) W każdym mieszkaniu ważne jest miejsce do przechowywania. Nie znając dokładnych wszystkich wymiarów zastanawiam się czy zmiana położenia łózka w pokoju i dodanie szafy /komody nie jest złym pomysłem? Mam nadzieję,że okno w sypialni nie jest prawie od podłogi od sufitu, czyli nie jest portfenetrem. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.08.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 W każdym mieszkaniu ważne jest miejsce do przechowywania. Nie znając dokładnych wszystkich wymiarów zastanawiam się czy zmiana położenia łózka w pokoju i dodanie szafy /komody nie jest złym pomysłem? Mam nadzieję,że okno w sypialni nie jest prawie od podłogi od sufitu, czyli nie jest portfenetrem. Dziękuje bardzo Okno w sypialni jest 150x150 więc można jak najbardziej dołożyć te komody co wydaje się bardzo trafne :) Dodam też szuflady pod łóżko na jakieś mniej używane rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts