zenonzenotypowski 09.08.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam. Sądze, że jest to chyba najwłaściwsze miejsce do pytania, które chce zadać. W pewnym miejscu internetu natknąłem się na akcję, w której jakiś człek pozbierał pieniądze na wybudowanie podobno taniego domu na działce. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że mówi iż ten dom jest pasywny i tym zachęca ludzi aby go w tym wspomagali. Na pierwszy rzut oka koleś jest dla mnie laikiem, widać to po sposobie budowania itp. itd. Poniżej przedstawie link do FB na którym ma profil i zamieszcza tam zdjęcia i linki do filmów o tym jak buduje. Poza tym nawet pojawiła się tam fraza, że on uczy budować. Dodam tylko, że jest to konstrukcja szkieletowa, drewniana. I tu prosiłbym o wasze zdanie na ten temat. Czy tylko mi się wydaje, że coś jest z tą "budową" nie tak? Od razu mówie, że wszelikie niewygodne pytania, na bierząco usuwa i blokuje profil. https://www.facebook.com/zbudujsamdom/?fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 13.08.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 widziałem gorszych fachowców co budują duże domy w Polsce - jest tam wiele błędów ale wytykanie ich to nie tutaj ! Pasywny ani energooszczędny nie będzie - powód w tej cenie domu te okna powinny być połową kosztów a na pewno wstawili najtańsze jakie znaleźli . Ludzie i rynek szybko zweryfikuje ich technologie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 14.08.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Jak dla mnie to nie wiem co tym chcą osiągnąć. 35m2 to nie dom całoroczny a może być najwyżej na domek letniskowy. Oczywiście że się da ale nie po to ludzi sprzedają mieszkania w bloku by pójść mieszkać w małej kicie. Więc to tylko jakaś głupia propaganda. A ze domek letniskowy można tanio zbudować to każdy wie, więc ameryki nie odkryli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts