AdrianB 16.08.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam Chciałbym prosić o rady, jak mogę odnowić te meble ze zdjęcia w załączniku. Chodzi mi o usunięcie tej zieleni i szkła. To są górne fronty, oprócz tego na dolnych szafkach również są te zielone środki, nie wiem jaki to materiał, bo się nie znam, ale chciałbym go przemalować na inny kolor. Brzegi zostaną jak jest, środek chciałbym na jakiś jasny szary. Jakiej farby używać i czym malować? No, a co byście polecili wstawić do środka zamiast tych dwóch szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 są farby do mebli kuchennych. Ale zwykła akrylowa też da radę.Odtłuszczasz, lekko matowisz papierem ściernym 120 aby się farba dobrze trzymała, odpylasz, oklejasz drewniane brzegi taśma malarską i malujesz najpierw pędzelkiem wzdłuż krawędzi a potem walkiem środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia234 18.08.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 ja ostatnio malowałam szafki kuchenne specjalną emulsją do drewna, metalu i pcv, na opakowaniu było nawet napisane że nadaje się do malowania mebli. Wcześniej oczywiście potraktowałam drzwiczki papierem ściernym; dwie warstwy i wyglądają młodziej tylko musisz zwrócić uwagę przy wyborze farby, żeby była to emulsja do stosowania również w pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawko32 22.08.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Wosk będzie przydatny aby jednak nie wychodziła zaraz stara farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Na ile trwała jest farba kredowa na szafkach, które regularnie się myje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 23.08.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 inne rozwiązanie to folie do oklejania duży wybór kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 24.08.2016 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam Chciałbym prosić o rady, jak mogę odnowić te meble ze zdjęcia w załączniku. Chodzi mi o usunięcie tej zieleni i szkła. To są górne fronty, oprócz tego na dolnych szafkach również są te zielone środki, nie wiem jaki to materiał, bo się nie znam, ale chciałbym go przemalować na inny kolor. Brzegi zostaną jak jest, środek chciałbym na jakiś jasny szary. Jakiej farby używać i czym malować? No, a co byście polecili wstawić do środka zamiast tych dwóch szyb? Malowanie jak w postach wyzej. Odnośnie szyb wymieniłabym na zwykłe przezroczyste lub białe matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.09.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Pomaluj fronty SUPERMAL® Emalią nitro. To farba przeznaczona do malowania m.in. galanterii drewnianej i elementów drewnopochodnych. Jeśli szyby zastąpisz np. cienką sklejką lub płytą wiórową i pomalujesz farbą, to szafki zostaną ujednolicone. Zmiana uchwytów na bardziej nowoczesne jeszcze bardziej zmieniłaby wizerunek szafek i w konsekwencji całej kuchni. Powodzenia! Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts