Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fototapeta w kuchni ?

babiczek

Recommended Posts

Zamawiam fototapetę z [link do sklepu nie ma żadnego związku z pytaniem] mam już wzór itp jednak... jest do kuchni.

Boję się, że będzie odklejona. Pytałam w sklepie polecili laminat i ew szkło na nią. Czy to jednak nie zepsuje widoku i wyglądu zdjęcia ? :)

Może lepiej mieć po prostu kafelki..

Edytowane przez Elfir

• 1 month później...

Fototapeta, jako ekran kuchenny daje ciekawy i spektakularny efekt, ale później bywają z nią już tylko problemy… Szybko się nudzi, odkleja na krawędziach, a usunięcie jej ze ściany jest pracochłonne. Dobrym, minimalistycznym i niepretensjonalnym rozwiązaniem jest pomalowanie ekranu tą samą farbą, co pozostałe ściany. Farba Kuchnia-łazienka w wystarczający sposób zabezpiecza powierzchnię przed zawilgoceniem i zabrudzeniem, a zanieczyszczenia można z niej usunąć tak samo łatwo jak z płytek ceramicznych. Odnowienie za to jest zdecydowanie łatwiejsze. Niektórzy bardziej zapobiegliwi lubią przykryć dodatkowo ścianę taflą szkła.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
foto tapeta to bardzo oklepany temat. trwalsze sa plytki czy plexi

Toż przecie człowiek pyta, czy dobrze będzie, jak ją wstawi za szybą/plexi?

Nie wiem jaki wzór, bo link został usunięty, ale wiem, że są takie fototapety, które niekoniecznie muszą się znudzić, a i nigdy czegoś podobnego nie osiągniesz, kładąc zwykłe płytki, zamiast fototapety za szkłem/plexi.

• 3 weeks później...
Pytanie jest inne; czy aby na pewno musi być to fototapeta jako aranżacja ścian w kuchni? Bo zdecydowanie lepszym pomysłem będą panele szklane 3D które możesz położyć na ścianie, nie sądzisz? Możesz wybrać naprawdę ciekawy wzór i też masz inną jakość niż w przypadku tapety.

Dokładnie ;) Panele z plexi czy hartowanego szkła będą dużo trwalsze i na pewno wytrzymają dłużej niż tapeta. Nie ma co pchać się w montaż tapety skoro za rok-dwa trzeba bedzie ją wymienić. A sądzę, że dobra jakościowo tapeta bedzie miała porównywalną cenę do paneli szklanych

• 5 weeks później...

Jeśli pomysłem na ekran kuchenny ma być grafika to lepszym rozwiązaniem niż przykrywanie tapety szkłem jest bezpośredni nadruk na szkle. Dzięki takiemu rozwiązaniu unikniemy wszystkich problemów związanych z tapetami (odklejanie, odbarwienia, falowanie powierzchni, zacieki, trudny demontaż…). Dodatkowo wymiana takiej dekoracji jest prostsza, bo wystarczy zdjąć ekran.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
Nie bój się zastosować fototapety w swojej kuchni jeśli chodzi o zabrudzenia. Wiele sklepów internetowych daje gwarancje na trwałość produktu i nieblaknące kolory. Posiadam fototapetę w kuchni już od ponad roku i wygląda cały czas jak nowa. Zamawiałam ją z :spam:. Lepiej kupić polecany produkt niż taki, o którym nie wiesz jak będzie się zachowywał pod wpływem pary itd. Edytowane przez Greengaz