zlewozmywak 19.08.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Witam, mam problem ze zlewozmywakiem 2 komorowym w kuchni. MIeszkanie niedawno kupione - najpierw był straszny smród po otworzeniu szafki. Rozkręciłem cały cyfon wyczyściłem w środku, poskładałem i w miare upływu czasu jak zaczęliśmy korzystać regularnie z wody (mieszkanie stało jakiś czas) zapach ustał. Teraz woda bardzo wolno spływa lub nawet potrafi zatrzymać się w zlewie. Zauważyłem że jak nalewa się wody do 1 komory to zaczyna napełniać się 2 komora w zlewie. Rurka odpływowa jest raczej drożna, załączam zdjęcie "instalacji" może jakieś pomysły? Nie chce odrazu kupować "w ciemno" syfonu bo może jednak to nie to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.08.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Rurka może jest drożna ale w ograniczonym zakresie....... to po pierwsze.Po drugie to idzie ona pod górkę i dlatego robi tam się trzeci syfon w którym zbierają się nieczystości .....należy ją wymienić z harmonijkowej na litą, ale aby tego dokonać należy skrócić podejścia obu syfonów do komór zlewu tak aby odpływ główny który znajduje się po środku nich był na poziomie odpływu w ścianie.Odpływ ten należy skierować poziomo do ściany a nie pionowo w dółPo tej operacji zamiast harmonijki zastosować normalną rurkę kanalizacyjną gdyż w żebrach harmonijek zbierają się nieczystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts