Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem ze zlewozmywakiem w kuchni

zlewozmywak

Recommended Posts

Witam, mam problem ze zlewozmywakiem 2 komorowym w kuchni. MIeszkanie niedawno kupione - najpierw był straszny smród po otworzeniu szafki. Rozkręciłem cały cyfon wyczyściłem w środku, poskładałem i w miare upływu czasu jak zaczęliśmy korzystać regularnie z wody (mieszkanie stało jakiś czas) zapach ustał. Teraz woda bardzo wolno spływa lub nawet potrafi zatrzymać się w zlewie. Zauważyłem że jak nalewa się wody do 1 komory to zaczyna napełniać się 2 komora w zlewie. Rurka odpływowa jest raczej drożna, załączam zdjęcie "instalacji" może jakieś pomysły? Nie chce odrazu kupować "w ciemno" syfonu bo może jednak to nie to....

5886742_IMG_20160818.jpg

• 2 weeks później...

Rurka może jest drożna ale w ograniczonym zakresie....... to po pierwsze.

Po drugie to idzie ona pod górkę i dlatego robi tam się trzeci syfon w którym zbierają się nieczystości .....należy ją wymienić z harmonijkowej na litą, ale aby tego dokonać należy skrócić podejścia obu syfonów do komór zlewu tak aby odpływ główny który znajduje się po środku nich był na poziomie odpływu w ścianie.

Odpływ ten należy skierować poziomo do ściany a nie pionowo w dół

Po tej operacji zamiast harmonijki zastosować normalną rurkę kanalizacyjną gdyż w żebrach harmonijek zbierają się nieczystości.