kasiuk 19.08.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzień dobry. Klamka zapadła i musieliśmy wykonać projekt indywidualny. Obecnie borykam się z myślami, czy okna są właściwie dobrane w salonie i jadalni (zdjęcie). Na ścianie południowej od ogrodu wymyśliliśmy duże przeszklenie -drzwi o szerokości 300 cm. Teraz zastanawiam się czy nie korzystniej byłoby zrobić okno/witrynę/drzwi bliżej jadalni i dodatkowo trochę węższe drzwi tarasowe w salonie. Proszę o pomoc i sugestie! Czy może lepiej wstawić okno na ścianie zachodniej obok okna kuchennego i nie ruszać przeszklenia od ogrodu?? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 skoro to wąska działka wielkie okno w salonie na bocznej ścianie będzie wychodziło na płot i dom sąsiadów. Czy warto je robić takie duże? Może wąskie, pionowe?Natomiast radziłabym podzielić okno w ścianie szczytowej na dwa odrębne okna - bliżej salonu i bliżej jadalni. Nie muszą być równe - mogą odwzorować układ okien na pietrze - mniejsze wąskie, pionowe i większe. Tak się zastanawiam czy nie lepiej byłoby odwrócić układ salonu? Wówczas dałoby się zamontować okno narożne w kuchni z widokiem na wejście do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiuk 22.08.2016 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Elfir, dziękuję za uwagi. Potwierdziłaś to co mnie nurtowało. Obawiałam się, że będzie za ciemno przy stole, bo odległość od ściany kuchennej do okna to 2,5 metra. Dom będzie stał na wąskiej działce, ale po obu stronach dłuższej elewacji nie ma zabudowań i nie będzie. Działka ma wymiary 20m szeroka z przewężeniem i długa na 68 m. Wjazd od strony północnej. Dom sąsiada kończy się tam, gdzie u nas zacznie się garaż. Od dużych okien w lukarnie do ogrodzenia mamy odległość 7 metrów, a widok z tego okna będzie wychodził na trawnik sąsiada. Na obecnym etapie (oczekiwanie na decyzję pozwolenia na budowę) mogę jedynie zmienić otwory okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts