Jashu 23.08.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post na tym forum i od razu proszę o pomoc Kupiłem we Włoszech lampę sufitową i nie mam pojęcia jak ją zamontować (przyczepić) do sufitu nie ma haka, nie ma blaszki do przykręcenia do sufitu. Może tu ma być jakiś inny patent? Pomóżcie proszę. Załączam zdjęcia lampy. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Poproszę o większe i lepsze zdjęcie nr 2 - z miseczką górną, sufitową.Może być tak, że brakuje plastikowego elementu z trzema otworami, przez który przeplata się przewód.Ostatni otwór tego elementu służy do zawieszenia lampy na haku sufitowym."Miseczka" osłania przewody poprzez podciągnięcie jej maksymalnie do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam, dziękuję za odpowiedź. Załączam zdjęcia. Kostka do tej lampy jest jakaś dziwna ( tez na zdjęciu) może ją się jakoś podwiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Proszę otworzyć tę kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Już wiadomo ? Gdzie tu filozofia ?Kostka służy do połączenia przewodu lampy z przewodem sufitu.Ucho kostki służy do powieszenia lampy na haku sufitowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Już wiadomo ? Gdzie tu filozofia ? Kostka służy do połączenia przewodu lampy z przewodem sufitu. Ucho kostki służy do powieszenia lampy na haku sufitowym. A lampa będzie się trzymała na przykręconym w kostce przewodzie 3x0,75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Fakt, że to trochę dziwne. Lepiej by było, gdyby ta kostka miała możliwość mocowania do siedliska/tulejki miseczki, ale już wiele lamp widziałem wiszących na samym przewodzie, tak więc nic mnie nie zdziwi.Zresztą nie wiemy, ile waży ta lampa, tak a`propos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A lampa będzie się trzymała na przykręconym w kostce przewodzie 3x0,75? No właśnie... Tez sądziłem, że zahaczyć o tą kostkę, ale jak ją do lampy przytwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Fakt, że to trochę dziwne. Lepiej by było, gdyby ta kostka miała możliwość mocowania do siedliska/tulejki miseczki, ale już wiele lamp widziałem wiszących na samym przewodzie, tak więc nic mnie nie zdziwi. Zresztą nie wiemy, ile waży ta lampa, tak a`propos. Widziałem nie jedną taką kostkę z regóły mają przynajmniej dwa oczka do przewleczenia przewodu, może w opakowaniu była jeszcze nakrętka i blaszka lub taki kawałek plastiku z dwoma dziurkami choć to ostatnie też nie służy do wieszania. Zresztą po długości izolacji do kostki, tej czarnej na przewód lampy widać że raczej nie jest przeznaczona do wieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Przecież jest dodatkowe oczko, poprzeczne, widoczne na poprzednich zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Lampa jest lekka, ale jak dodać żarówki i klosze to troszkę cięższa będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 To chyba nie oczko a łącznik elementów kostki ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 To oczko. Są też dwa mniejsze po przekątnych kostki. Coś nie mogę dodać zdjęcia kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]365396[/ATTACH] Moim zdaniem to nie jest do wieszania lampy. Poszukaj dokładnie w opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Nie ma czego szukać nic tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Nie ma czego szukać nic tam nie ma Kawałek blaszki wiertarka i nakrętka ze starej lampy albo jakaś dopasowana, na tej wystającej rurce pewnie jest gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jashu 23.08.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A jak to w ogóle powinno się montować w tej kostce? W Rej czarnej gumowej rurce powinny być przewody z prądem czy te od lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.08.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A jak to w ogóle powinno się montować w tej kostce? W Rej czarnej gumowej rurce powinny być przewody z prądem czy te od lampy? Do tej gumowej osłony powinien wejsć przewód z lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts