wladziugse 23.08.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam, otóż posiadam stary domu budowany przed II wojna światową. Jednak mam pewien problem, ponieważ nie znam sie na tyle by móc określic w jakis sposób został budowany. Wiem tylko ze po kilku latach dobudowywane było pietro i poddasze. Jednak nie mam pojecia czy zostalo wykonanie w technologii cegła pustka cegła czy w inny spoób. Prosiłbym bym o pomoc w jaki sposób sprawdzić jak dom został zbudowany. Schiany sa dośc grube dokładnie nie mierzyłem ale mysle ze kolo 40 cm. O ile nie wiecej. Jednak na górze grubość o połowe mniejsca, jednak dom został u góry ocieplony od środka. Pytam ponieważ chciałbym ten dom ocieplic, jednak nie chce by po ociepleniu ukazał się grzyb na scianach. Okna sa szczelne wymienione. Z góry dziekuje za kazde uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 24.08.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Pytam ponieważ chciałbym ten dom ocieplic, jednak nie chce by po ociepleniu ukazał się grzyb na scianach. Okna sa szczelne wymienione. Z góry dziekuje za kazde uwagi. I tu jest problem, jeśli okna są szczelne a teraz ten stary dom starannie ocieplisz to grzyb wkrótce się pojawi. Jedyną metodą dostępną dla Ciebie na sprawdzenie jaką budowę ma ściana są przewierty kontrolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 24.08.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 ocieplisz ten dom, który pewnie stał 100 lat bez ocieplenia, miał nieszczelne okna to masz grzyba jak w niemieckim banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladziugse 31.08.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Tylko ze okna juz mam wymienione dawno, i nie powiem sa sciany (nie wszystkie) ze jesli mebel ze blisko stoi to wychodzi grzyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 masz niesprawną instalacje wentylacyjną w tym domu.Jeśli poprawisz wentylację, to możesz ocieplać dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts