Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć !

Wczoraj dostałem ofertę na budowę mojego Zielistka3 - 40tys za robociznę do SSO - dach deskowanie i papa, bez dachówki. Wliczony kierownik budowy. Warmińsko-Mazurskie. Czy taka cena jest do przyjęcia ?

Jak to jest potem z kierownikiem budowy ? Czy muszę korzystać z tego samego co ekipa, czy mogę mieć kogoś innego? CZy po SSO kierownik budowy jest potrzebny ?

Kierownik budowy potrzebny jest do samego końca budowy, bo to on podpisuje twój dziennik budowy i zgłoszenie odbioru do NB.

Najlepszy kierownik, to taki, który nie ma powiązania z ekipą budującą. Lub w przypadku kierbuda w komplecie z ekipą, przydałby się jakiś inspektor nadzoru.

• 5 months później...
Cześć !

Wczoraj dostałem ofertę na budowę mojego Zielistka3 - 40tys za robociznę do SSO - dach deskowanie i papa, bez dachówki. Wliczony kierownik budowy. Warmińsko-Mazurskie. Czy taka cena jest do przyjęcia ?

Jak to jest potem z kierownikiem budowy ? Czy muszę korzystać z tego samego co ekipa, czy mogę mieć kogoś innego? CZy po SSO kierownik budowy jest potrzebny ?

Witam kolegę - budujemy z tego samego projektu☺☺

Ja wybrałem ofertę za 42 tys. Woj. małopolskie. Od fundamentu po dach z deskowaniem i pokryciem dachówką. Strop żelbetowy. Fundamenty wylewane. Zmieniłem koncepcję posadowienia na płytę fundamentową i zrobi mi to inna (forumowa) ekipa. Majster za "niezrobienie" fundamentu odliczył 8000. Kierownik to osobna historia, warto brać takiego, który oprócz pieczątek przypilnuje zgodności z projektem poszczególnych etapów.