PiotrKostek 24.08.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Cześć ! Wczoraj dostałem ofertę na budowę mojego Zielistka3 - 40tys za robociznę do SSO - dach deskowanie i papa, bez dachówki. Wliczony kierownik budowy. Warmińsko-Mazurskie. Czy taka cena jest do przyjęcia ?Jak to jest potem z kierownikiem budowy ? Czy muszę korzystać z tego samego co ekipa, czy mogę mieć kogoś innego? CZy po SSO kierownik budowy jest potrzebny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Kierownik budowy potrzebny jest do samego końca budowy, bo to on podpisuje twój dziennik budowy i zgłoszenie odbioru do NB.Najlepszy kierownik, to taki, który nie ma powiązania z ekipą budującą. Lub w przypadku kierbuda w komplecie z ekipą, przydałby się jakiś inspektor nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 09.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Cześć ! Wczoraj dostałem ofertę na budowę mojego Zielistka3 - 40tys za robociznę do SSO - dach deskowanie i papa, bez dachówki. Wliczony kierownik budowy. Warmińsko-Mazurskie. Czy taka cena jest do przyjęcia ? Jak to jest potem z kierownikiem budowy ? Czy muszę korzystać z tego samego co ekipa, czy mogę mieć kogoś innego? CZy po SSO kierownik budowy jest potrzebny ? Witam kolegę - budujemy z tego samego projektu☺☺ Ja wybrałem ofertę za 42 tys. Woj. małopolskie. Od fundamentu po dach z deskowaniem i pokryciem dachówką. Strop żelbetowy. Fundamenty wylewane. Zmieniłem koncepcję posadowienia na płytę fundamentową i zrobi mi to inna (forumowa) ekipa. Majster za "niezrobienie" fundamentu odliczył 8000. Kierownik to osobna historia, warto brać takiego, który oprócz pieczątek przypilnuje zgodności z projektem poszczególnych etapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts