marp4 24.08.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzień dobry, Użytkuję piec De Dietrich MCR 24 od kilku lat. Podmieniłem oryginalnie zainstalowany kontroler EasyMatic na Celcię 20.Celcia uruchomiła się ale pokazuje błąd 203 czyli brak odpowiedzi z pieca. Co może być nie tak? Czy poza tym prostym podłączeniem powinienem zmienić w coś w podłączeniu po stronie pieca? Przeczytałem już chyba wszystkie dostępne w internecie instrukcje ale na ten konkretny temat (MCR 24 + Celcia) nic nie znalazłem. Z drugiej strony choćby na tym forum czytałem, że takie instalacje są zrealizowane. Proszę o pomoc/wskazówki. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.08.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Błąd 203 świadczy o braku odpowiedzi z urządzeń zewnętrznych. Sprawdź prawidłowość podłączenia regulatora z kotłem..... musi być to wejście OT Open Therm BUS lub zamień dwa przewody między sobą.Rozumiem że wszystkie czujniki są podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marp4 28.08.2016 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Dziękuję.Próbowałem też zamienić przewody. Nic to nie dało. Wiesz może czy Celcie powinienem podłączyć do pieca bezpośrednio czy przez tę płytkę, która była z easymatic? A może potrzebna jest inna płytka do tego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 29.08.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 A swoją drogą jaki kocioł jest "lepszy "de dietrich czy jakiś niemiecki np. Junkers ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts