asolt 09.02.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Kurka wodna, jaki temat Weźcie mi coś doradźcie, bo do tej pory nawet nie brałem prądu pod uwagę. Tylko gaz. Gaz, który mam około 50m od działki. Widzicie problem? Ktoś jest w stanie oszacować ile będzie kosztował przyłącz? Ale po lekturze tego wątku pojawiają się wątpliwości... I tak, WIEM, mam zdobić OZC! (Asolt, pomożesz krajanowi?) Pomogę, chyba mnie czeka długa i ciezka rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 09.02.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Witam,jaka jest możliwośc regulacji temperatury w poszczególnych pomieszczeniach za pomocą elektrycznej podłogówki? a jaka - wodnej podłogówki? Dopuszczam tą możłiwość, że za parenaście lat będę użytkowała tylko 1 sypialnię i salon, a resztę domu od święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.02.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Witam, jaka jest możliwośc regulacji temperatury w poszczególnych pomieszczeniach za pomocą elektrycznej podłogówki? a jaka - wodnej podłogówki? Dopuszczam tą możłiwość, że za parenaście lat będę użytkowała tylko 1 sypialnię i salon, a resztę domu od święta. Taka sama, ograniczeniem przy wodnej podłgowóce moze byc pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 09.02.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Sprawdziłem na geoportalu i mam dokładnie 65m przyłącza do wykonania. Wychodzi, że przyłącz będzie kosztował 4850PLN. Edytowane 9 Lutego 2017 przez ggdh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 09.02.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Sprawdziłem na geoportalu i mam dokładnie 65m przyłącza do wykonania. Wychodzi, że przyłącz będzie kosztował 4850PLN. ja miałem 155m do ciągnięcia i wycenili mi to na 2260zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.02.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Witam, jaka jest możliwośc regulacji temperatury w poszczególnych pomieszczeniach za pomocą elektrycznej podłogówki? a jaka - wodnej podłogówki? Przy kablach i dobrym sterowaniu masz praktycznie nieograniczoną możliwość sterowania temperaturą. Niezależnie w każdym pomieszczeniu, uzależnioną od dwóch czujników (w sterowniku na ścianie i podłogi w każdym pomieszczeniu) programować co w weekendy, co w jakich godzinach. Jak kable je do tego zatopisz tuż pod okładziną, to działa to dosyć szybko. Ogrzewanie, zatopione w wylewce (czy to wodne, czy kablami) ma sporą bezwładność (co może być zaletą, jak chcesz grać tylko w tańszej strefie). Wodnego tak łatwo i tanio nie wysterujesz (zwłaszcza to programowanie czasowe - np. żeby pokój studenta był ogrzewany od piątku rano tylko od niedzielnego południa - ale też pytanie o sensowność takiego grzania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 09.02.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 ja miałem 155m do ciągnięcia i wycenili mi to na 2260zł Hmm, ciekawe. Jakieś specjalne okoliczności "łagodzące"? Bo ja szacuje na podstawie ich cennika (klik prawym na obrazek i "pokaż w nowym oknie/nowej karcie"): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 ja miałem 155m do ciągnięcia i wycenili mi to na 2260zł Chyba w ramach rozbudowy sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamas5 09.02.2017 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 U mnie będzie 320 m i koszt ok 2200. Sieć będzie rozbudowywana przez operatora gazowego ale na mój wniosek - tzn. wystąpiłem o warunki techniczne i otrzymałem pozytywne warunki, podpisałem umowę i do końca października będzie doprowadzony gaz do działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 09.02.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Dostałem PW właśnie z sugestią, żeby uderzyć do zakładu gazowniczego i zapytać czy aby nie podciągnę przyłącza pod rozbudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordian1000 09.02.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Witam, remontuje lokal użytkowy z przeznaczeniem na biuro lub sklep. Powierzchnia 68m2. I pytanie czy gaz czy kable ?? Będzie wszędzie podlogowka. Z gazem to qpa dokumentacji itp a jak jest prądem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 10.02.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Chyba w ramach rozbudowy sieci różnie bywa u mnie chyba w ramach rozbudowy sieci policzyli mi odcinek trochę ponad 100mb za 20tys., z czego łaskawie 8tys chcieli pokryć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaO87 10.02.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Przy kablach i dobrym sterowaniu masz praktycznie nieograniczoną możliwość sterowania temperaturą. Niezależnie w każdym pomieszczeniu, uzależnioną od dwóch czujników (w sterowniku na ścianie i podłogi w każdym pomieszczeniu) programować co w weekendy, co w jakich godzinach. Jak kable je do tego zatopisz tuż pod okładziną, to działa to dosyć szybko. Ogrzewanie, zatopione w wylewce (czy to wodne, czy kablami) ma sporą bezwładność (co może być zaletą, jak chcesz grać tylko w tańszej strefie). Wodnego tak łatwo i tanio nie wysterujesz (zwłaszcza to programowanie czasowe - np. żeby pokój studenta był ogrzewany od piątku rano tylko od niedzielnego południa - ale też pytanie o sensowność takiego grzania). jeśli chodzi o elektryczną podłogówkę to masz do wyboru ogrzewanie bezpośrednie albo akumulacyjne, polecałabym ci to drugie, bo można grzać II taryfą. W pierwszym i drugim przypadku dokupujesz regulator programowalny, wybierasz sobie dowolne konfiguracje kiedy ma grzać i ile, wedle uznania. Sa aplikacje na telefon, które ułatwiają regulowanie temperaturą (np e-thermostat). XXI wiek pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 17.02.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Ok, zdecydowalismy na elektryczna podłogowkę, stąd moje następne pytanie, czy warto płacić za maty elektryczne czy lepiej pójść w tanie kable? Czy jest jakas roznica przy uzytkowaniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 21.02.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam, To może podpowiecie i mi koledzy, a więc będzie dom piętrowy 158m2 BK+ 20 cm grafitu(jeszcze mogę zmienić na silikat 24),35 cm wełny skosy,podłoga 20 cm,okna V82 z ciepłym montażem. Z tym, że w projekcie mam fundamenty + wszędzie podłogówka, ale zastanawiam się nad płytą fundamentową grzewczą z zatopionymi wszystkimi instalacjami(koszt podobny).Co będzie bardziej racjonalne???Gaz mam w drodze,ale skłaniam się ku PC PW lub prądowi. Oczywiście o OZC zgłoszę się do Ciebie asolt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 21.02.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam, To może podpowiecie i mi koledzy, a więc będzie dom piętrowy 158m2 BK+ 20 cm grafitu(jeszcze mogę zmienić na silikat 24),35 cm wełny skosy,podłoga 20 cm,okna V82 z ciepłym montażem. Z tym, że w projekcie mam fundamenty + wszędzie podłogówka, ale zastanawiam się nad płytą fundamentową grzewczą z zatopionymi wszystkimi instalacjami(koszt podobny).Co będzie bardziej racjonalne???Gaz mam w drodze,ale skłaniam się ku PC PW lub prądowi. Oczywiście o OZC zgłoszę się do Ciebie asolt. Jeśli masz gaz w drodze, to po co rzeźbisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.02.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Jeśli masz gaz w drodze, to po co rzeźbisz ? Dlatego ze gaz jest niekoniecznie najlepszym rowiazaniem, poza tym marek231.. prąd tez ma w drodze lub obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 21.02.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Dlatego ze gaz jest niekoniecznie najlepszym rowiazaniem, poza tym marek231.. prąd tez ma w drodze lub obok. W sumie racja. Wolność wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts