Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiesz - fizyka fizyką, a trzmiel jest zbyt ciężki, żeby latać
Czyli wierzysz w cuda, a nie w fizykę?

.

Także sam widzisz, że skoro ja piszę, że u mnie to działa, to nikt nie ma prawa pisać, że wg praw fizyki, nie może mi to działać.

A przeprowadziłeś jakieś badania? Bo ja mam cały czas wrażenie że twoje subiektywne teorie nie są niczym poparte. Ot tak sobie wymyśliłeś i MUSI TO DZIAŁAĆ. Skoro TY tak piszesz TO TAK JEST i kropka. A jak ktoś ci podaje przykłady teoretyczne i praktyczne że nie jest tak jak ci się wydaje, to nazywasz go idiotą. Swoim głębokim przekonaniem chcesz zmienić prawa fizyki, czy rzesze użytkowników WM do zmiany swoich odczuć?

Nikt nie twierdzi że WG nie działa wcale. Czasami działa nieźle, czasami za bardzo, a i zdarza się że się nie sprawdza (w określonych warunkach i pomieszczeniu).

A jak ja piszę, że w rurach WM osadzają się jakieś drobnoustroje i podpieram to badaniami, to na jakiej podstawie uważasz, że ja nie mam racji?
Przecież już ci wielokrotnie odpowiedziano, że badania dotyczyły systemów z klimatyzacją. Badania były sponsorowane. Nie bądź naiwniakiem który wierzy we wszystko co napisane (szczególnie kiedy jest napisane w celach komercyjnych).

To jest konfrontacja gołej dupy z batem. Oni wystawiają dupę, ja ich batem...

I tu podsumowałeś swoje wypowiedzi.

Tylko kogo chcesz przekonać? Czytelników czy siebie?

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koniec dyskusji.

Moderator usunął moje co bardziej trafne spostrzeżenia i porównania - także bawcie się dalej, bo macie moderatora po swojej stronie.

Wstyd, panie moderatorze, wstyd. Ja nie wiem, jak można być aż tak stronniczym człowiekiem, żeby usunąć moje argumenty. Obciach.

Daj mi, kurwa, lepiej bana, ty instytucjo ubecka.

Masz jakieś zwidy. Argumentów w dyskusji nie masz żadnych poza własnym widzimisię (kasowanie tego co tu smolisz byłoby ci raczej na rękę) i słomy wystającej z butów.

Edytowane przez Myjk

Pamięta ktoś co to jest schizofrenia?

Mnie się kojarzy z pijanym snem chorego idioty...

Albo nienaprawialny, ale dla świata niegroźny albo ... napiłsa (kak gawarili) i mu przejdzie...

Oby...

Toż czytać się tego bez półlitra nie da!

Adam m.

No bo, kuwa, ten twój idol widocznie w łazience nie miał wystarczającej wentylacji! A potem se zrobił sztuczny obieg i mu odparowało.

Czego nie rozumiesz?

Idol miał odpowiednią wentylację bo też postawił trzy kominy ale może wiatr akurat wtedy nie wiał. I które teraz są tylko po to żeby se ładnie wyglądać na dachu i nic więcej.

Wiesz - fizyka fizyką, a trzmiel jest zbyt ciężki, żeby latać.

:lol2: 100 lat, a urban legend dobrze się trzyma :D

Dla ciekawskich: Na podstawie teorii aerodynamicznej z 1918-1919 r. "ustalono", że skrzydła tych owadów są zbyt małe, żeby wytworzyć wystarczającą siłę nośną. Tylko naukowcy i wynalazcy "zapomnieli" o tym, że trzmiel tymi skrzydłami macha, w przeciwieństwie do konstruowanych przez nich samolotów :D

Brzydko, brzydko i znów mamy cenzurę szkoda ale cóż potomkowie spoufaleni z poprzednim reżimem mają się dobrze jak nie bardzo dobrze. Jak to się mówi mierni, bierni ale wierni.

Też, jak twój kolega, masz jakieś zwidy? Czy po prostu coś sobie ubzdurał, wypruł z siebie jak resztę "argumentów", a ty w to uwierzyłeś? Gość za bluzgi i ubliżanie dyskutantom, w związku z brakiem argumentów, już dawno powinien polecieć do Koszalina -- tymczasem nadal nie ma bana (nie wiedzieć czemu). Gdzie ta cenzura niby? Wy się kiedyś dobrze czuliście?

Brzydko, brzydko i znów mamy cenzurę szkoda ale cóż potomkowie spoufaleni z poprzednim reżimem mają się dobrze jak nie bardzo dobrze. Jak to się mówi mierni, bierni ale wierni.

Ja nie zauważyłem, żeby jego jakikolwiek post znikł. Wskaż mi te posty, powinny po nich pozostać choćby cytaty w odpowiedziach...

filtr F7 nawiewny, wymieniony 2 dni temu po 3 miesiącach, wywiewny czyściutki

IMG_20161004_173601_.jpg

jak widać zanieczyszczenie nie przechodzą na drugą stronę filtra, anemostaty czyste, wnętrze reku czyste

oprócz filtrów jednak warto czyścić czerpnie - raz w miesiącu wodą pod ciśnieniem - 5 min. roboty.

filtr F7 nawiewny, wymieniony 2 dni temu po 3 miesiącach, wywiewny czyściutki

[ATTACH=CONFIG]369276[/ATTACH]

jak widać zanieczyszczenie nie przechodzą na drugą stronę filtra, anemostaty czyste, wnętrze reku czyste

oprócz filtrów jednak warto czyścić czerpnie - raz w miesiącu wodą pod ciśnieniem - 5 min. roboty.

A ci z WG cały ten syf maja w domu.

BRAWOOO! :wave:

...to był mocny argument.

Wiesz loptaj - tu mnie rozbawiłeś do łez.

A tłumaczyłem jak dziecku, żeby kulturalnie rozmawiać.

Przecież ty sam doskonale wiesz, że usunąłeś wczoraj moje ostatnie 3-4 wypowiedzi w tym temacie.

Tym samym sprowokowałeś mnie do napisania postu o instytucji ubeckiej, która usuwa niewygodne posty

A następnie znowu wkleiłeś całość wraz z tym moim pożegnalnym postem, aby pokazać, że ja nie panuję nad emocjami. No brawo moderatorze, mistrzu manipulacji :wtf :rolleyes:

No gdybym sam tego wczoraj nie doświadczył, to jako postronny użytkownik też uwierzyłbym, że ty niczego nie dotykałeś, a moje gorzkie słowa co do twojej osoby, są wyssane z palca.

Jak widać, twój zamierzony cel został osiągnięty, gdyż teraz ludzie nie skupiają się nad tematem tego wątku, a piszą, że ja jakiś głupi jestem i bez powodu obrażam moderację :no:

Ja nie zauważyłem, żeby jego jakikolwiek post znikł. Wskaż mi te posty, powinny po nich pozostać choćby cytaty w odpowiedziach...

Chłopie, teraz to już są te moje posty, wraz z odpoiedziami, tylko są one na poprzedniej stronie.

One wcześniej były, ale zniknęły, a potem ostał się ten jeden ubecki.

Aż tu nagle, pojawiły się wszystkie!

Z tą różnicą, że ten wyzywający moderatora od ubeków, był post factum, kiedy to moderator usunął poprzednie posty.

Zresztą sam chyba nie jesteś na tyle głupi, żeby uwierzyć w to, że ja moderatora od oszustów, ot tak sobie powyzywałem, bez konsekwencji w postaci bana dożywotniego? Przecież powiniem był dostać bana na amen.

Po prostu chłop zrobił taki myk, że najpierw wyciął część moich wypowiedzi, a zostawił tę, w której wygarnąłem mu jego metody postępowania, a następnie wkleił poprzednie moje wypowiedzi, abym wyszedł na jakiegoś frustrata.

Prawda, Panie moderatore?

Edytowane przez lotpaj

Matko i córko.

Pamiętam,jak np.Liwko leciał za pierdoły.

Tu więcej u tego pana przekleństw niz argumentów.I zeby chociaż jakaś wiedza była...

Przekleństwa, przyznaję, są niepotrzebne, ale jednak same nasuwają się na klawiaturę, kiedy ktoś próbuje zrobić z kogoś wariata.

Ja chętnie podyskutowałbym jeszcze o wentylacjach, bo chyba sama widzisz, że własne argumenty podpieram (a nie popieram).

No ale faktycznie, forum muratora kończy się tam, gdzie większość nie dopuszcza do siebie żadnych argumentów, i starają się zrobić z człowieka idiotę.

Moja wiedza opiera się na tym, iż wiem, że wentylacja grawitacyjna działa najbardziej wtedy, kiedy wiatr ją pobudzi.

Widziałaś gdzieś odniesienie do tego faktu? Ano nie widziałaś, bo wszystkie sępy skupiły się na moim konflikcie z moderatorem i głupich udają.

Edytowane przez lotpaj

Ech, Niedźwiedziu.

Ty jesteś na tym forum od sześciu lat i doskonale wiesz, co tu się uskutecznia.

Są tutaj brygady i związki zawodowe, które zawiązały koalicję, a jak ktoś naruszy ich światopogląd, to będą do ciebie strzelać bez ostrzeżenia, chociaż Ty powinieneś być pod ochroną.

Będą strzelać, z racji chociażby swoich niespełnionych marzeń, naznaczeni błędami, które w życiu popełnili. I wcale nie mam na myśli błędów co do rodzaju wentylacji!

Oni (co niektórzy) są sfrustrowani życiem i strzelają na oślep, nie zwracając uwagi na argumenty.

Oni po prostu MUSZĄ za wszelką cenę dowieść swojej racji, choćby ta ich racja nie miała sensu.

Edytowane przez lotpaj

Lotpaj

Tak z ciekawości zapytam. Skoro to nie różnica temperatur tylko wiatr decyduje o ciągu to po co robi się krótki obieg w kominku? Zawsze myślałem, że po to, żeby go szybciej rozgrzać i zwiększyć ciąg kominowy. Ale przecież według Twojej teorii te wszystkie krótkie obiegi są bez sensu skoro to wiatr o wszystkim decyduje :)