unblack 25.08.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam, Na mojej działce Tauron postawił słup elektryczny, na którym jest skrzynka w której znajduje się licznik do mojego domu. Ze skrzynki odchodzi kabel do domu.Słup stoi jakieś 1,5m od granicy działki.Zamierzam zrobić ogrodzenie wokół działki. Jeżeli zrobię ogrodzenie po granicy na tym boku gdzie w pobliżu stoi słup, to nie będzie możliwe odczytanie licznika z zewnątrz. Trzeba wchodzić na działkę żeby odczytać licznik, ewentualnie odczytać zdalnie.Cz y mogę tak ogrodzić jak opisałem powyżej? Czy jest jakiś przepis, który tego zabrania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 możesz ogrodzić słup, ale wówczas musisz umożliwić swobodny dostęp do licznika i słupa firmie energetycznej. Czyli wpuszczać na posesję bez groźby pogryzienia przez psa czy skarg na podeptane kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts