link2jack 04.09.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Jak szukałem dla siebie to 30 tysięcy to była najwyższa oferta (tcap 9kw + zbiornik cwu + montaż). Jak ktoś nie chce znaleźć to nie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 05.09.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Poza tym, w moim mieście jest dotacja - 50%, nie wiecej niż 10 tyś zł. Można nieć pompę taniutko.... . O jakim programie dotacyjnym mówisz? Obejmuje on powietrzne pompy ciepła? Bo nie wiem czy słyszeliście, ale np w łódzkim nie dofinansowywali tylko powietrznych pomp ciepła... gruntowe owszem, ale powietrzne już niestety nie wpisywały się w regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.09.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) komin i tak miałem w projekcie bo to była asekuracja, aby w kotłowni był awaryjnie jakby mi kiedyś właśnie pompa ciepła odeszła na rzecz gazu, więc nie liczę tego. nawiasem mówiąc kosztował 1600 zł. Murarki nie liczę, miałem wycenę na wszystko. 5 tys gaz kosztował przyłącze 2200 i około 3000 doprowadzenie do domu. więc masz 5 tys gaz. Kompletną instalację miałem za 11 tys, na kotle buderusa 24 KW + 150 L zasobnik. doliczając 5 tys gaz to masz 16 tys. Pompa ciepła, która mnie interesowała na dzień dobry 20 tys a gdzie instalacja. Kogo chcesz przekonywać, że pompa ciepła jest tańsza, litości Litości to się chce zawołać, jak się takich jak ty czyta. Koszty instalacji kominów ignorujesz (bo zawsze chciałeś mieć komin), koszty w różnicy kWh też cię "walą". To nic dziwnego, że brednie wychodzą z obliczeń. Początkowo pisałeś o różnicy w koszcie inwestycyjnym na poziomie 15 tys. zł z tego co powyżej piszesz już wychodzi tylko 10. Jak jednak dodać jeszcze koszt ZBYTECZNEGO komina, to mniej niż 9. Za to kWh gazu, co niestety cię "wali", kosztuje średnio 0,24 a kWh z PC maksymalnie 0,14. Zwrot PC w stosunku do gazu przy konsumpcji domu 10-12 MWh/rok to najdalej 7 lat. Jak ktoś bierze kredyt na dom, to minimum na 15 lat, więc 8 lat jest się na plusie. Oczywiście można płakać, że się PC zepsuje i trzeba będzie nową, ale w rzeczywistym świecie urządzenia się to zwyczajnie naprawia (o ile w ogóle trzeba będzie) za znacznie mniejsze pieniądze i nie trzeba nowej PC kupować. Natomiast co do instalatorów to się należy zgodzić. Przechodzę podobną gehennę z cenami z kosmosu. Po przeliczeniu kosztu towaru wychodzi, że niektórzy instalatorzy sobie liczą 1500 zł za godzinę pracy... Edytowane 5 Września 2016 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.09.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) O jakim programie dotacyjnym mówisz? Obejmuje on powietrzne pompy ciepła? Bo nie wiem czy słyszeliście, ale np w łódzkim nie dofinansowywali tylko powietrznych pomp ciepła... gruntowe owszem, ale powietrzne już niestety nie wpisywały się w regulamin. Wydaje mi sie,że powietrzne tez (ale do CO). Możesz sprawdzić na stronach Urzędu mojego miasta. Edytowane 5 Września 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 08.09.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Jeżeli chodzi o ceny hydraulików i "ich" towaru to też to przechodzę.Piece jeszcze jako tako ale grzejniki mają chyba ze złota.Ja rozumiem chęć zarobienia ale niech to robią na 5%, a na robociźnie zarabiają.A mnie wychodzi, że nawet swoje marże na sprzęcie mają po 50% i więcej.Warto szukać sprzętu bo nawet z 23% wychodzi taniej niż w firmach z ich 8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 08.09.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Pompy ciepła ok 30 tyś ( minimum) Kotłownia na gaz ok 30 tyś Nie ma to jak prąd który i tam masz max ok 5-8 tyś kotłownia na gaz 30 000...aha ok...chyba wielkości garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 raczej z kosztami podłączenia gdy ktoś ma daleko rurociąg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 16.01.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witam, Czy możecie polecić jakąś sprawdzona firmę ze Ślaska (okolice Katowic)co zna dobrze temat pomp i solidnie przygotuje ofertę bez naciągania klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.01.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Witam, Czy możecie polecić jakąś sprawdzona firmę ze Ślaska (okolice Katowic)co zna dobrze temat pomp i solidnie przygotuje ofertę bez naciągania klienta? Witam ! Polecam zajrzeć na naszą stronę TUTAJ, gdzie na mapie znajdziesz wszystkie firmy partnerskie z Twojej okolicy. Warto skontaktować się z kilkoma z nich w celu porównania oferty i pamiętaj zapytać o dodatkowe rabaty na urządzenia Viessmann. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 03.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Witam, Czy możecie polecić jakąś sprawdzona firmę ze Ślaska (okolice Katowic)co zna dobrze temat pomp i solidnie przygotuje ofertę bez naciągania klienta? Pracusele, W sprawie doboru powietrznej pompy ciepła zachęcam do kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Junkers znajdującym się w okolicach Katowic. Nasi specjaliści doradzą w doborze oraz wykonają instalację. Na stronie internetowej http://dealersearch.junkers.pl/pl/installer znajduje się wyszukiwarka instalatorów, w której wystarczy wpisać miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 600 801. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Supraeco: http://www.junkers.pl/produkty/pompy-ciepla/powietrzne-pompy-ciepla/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 05.02.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ja zrobiłem jedną wycenę Altherma 7,5 kW 1 fazowa plus zasobnik cwu260lŁącznie brutto 31 557,06 zł z podłączeniemMam jeszcze trochę czasu więc bedę szukał i porównywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts