opat88 28.08.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam serdecznie, W salonie z jadalnią (powierzchnia około 36m2 w którym znajduje się kominek i schody na piętro planuję założyć ogrzewanie podłogowe, Mam pytanie co do układu stref grzewczych. Co będzie lepszym rozwiązaniem, ułożenie stref wzdłóż pomieszczenia czy w poprzek? Chodzi mi głównie o użyteczność wybranego układu, tak by wykorzystać i podłógówkę, i czasem kominek do ogrzania pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.08.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Wersja 1 z rozdziałem salonu i jadalni będzie bardziej prawidłowa ze względu na duże okno balkonowe znajdujące się w salonie.Tam należało by zagęścić układ rurek podłogówki a następnie dalej układać już normalnym trybem.Należy przeliczyć długość pętli i w przypadku długości wyższych niż 100 - 130mb można rozbić na 3 krótsze pętle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts