Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stodoła trochę nowoczesna

Recommended Posts

Nasz podcień ma 16 m2 (czyli część zadaszona) i jest kwadratowy. Jest idealny jeśli chodzi o wielkość,ponieważ jak pada deszcz to zawsze znajdzie się miejsce gdzie nie zacina. Ja akurat bardzo lubię siedzieć na tarasie w czasie deszczu. Polarek, zielona herbata i świeże powietrze :wiggle: Edytowane przez sitoo

• Odpowiedzi 449
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Idąc dalej, niedaleko tarasu jest zakątek owocowy: borówki, jagody goji i żurawina

YL4mg0j63dP6I6KWm9d3T8RWUD7fHlo3MC5pFIUGnZlU3Q0uJT0L5mUmxPIRpPCzQoM_3sgFgAJEUoF6fue-hYFgiLbQ8neqvTsHiZiA10wmaP92QqfhDFZucTgm7P8SIiNCVqyVeux_FIntGtFVN03wJP37aVDI9oeV-lSKg7MXtKlyCR4stSSa03V3LhBbcwojyD4SkpDVFtNA1kFas6Qj1q3f4Ux1G4VFyGOPpXQ6HrFvdt1lUc0ZZ1ShGz0Z9fFFGsml7EZ5bUuOfBbzdsuBJ39XOyDl1NhR0jFrUfhpRcGTw2zYbRmqeO9ABT1BYMVMD1q3Umgd88zEePbYg7IpcN30wU52HfQ9ecujQJ0TRrUr3gotk9lrbsJvYx1PAoZqmt9DwV0FBiY1nUQKP0i79lBd9yEdo6eheOskkGTtKw9MrsTMPZ9na9w9FVyzsYk_rskJVQJPmZEQzNIxlKlk_l-YsJeUxeuAbFvOwliFQhUFAH-Pht7vn40YHtfXqNskK4_cUy6w1gKb0WqUrk_hFiOa4VgOpBVfyjwhcPsmlWA36r47AeOrMoAGehNvS5vgQe9pIUnXwBQGqg95DgZ7Ff3Ahdw5KVBjzpcny1fflYjdaPrg=w800-h600-no

No i dalej już tylko rabata granicząca z drogą, która mnie osobiście podoba się najbardziej, ale nie potrafię uzasadnić dlaczego :)

UTSvom_Vj2NNEUhg4ikGHFkqEgaHutQ_EzNTJP_HaZhQKHe3Upa5s67afu9QHJdY2Bv3_EEWxF9f7UFIk3asvG1SLwjA4LMZRacH-z0ykhwTPUWOPKoouSfwFo41avjmpv8OlEgFBDzwhoQb1lqQ5kMDVbvXTdHzSnO4Ofvag8jOKb9XdtToJEoLJPQFFT-fd3uGGtXLJHpdn-lmFltHnWxLJiL0LXyCCtJp5DzPwqGBNklVKEbqrJuU8gW3XLPrezw98Pd2uUBENTSXvGP-3lCw523lmGkRBewHNlMBRMJ7qVtR4bvAaxm7fbl5bgleEFfU6tcSfZ10qmwC52anBSOq22XT4EFLixaUNSNLKFDPVoFJxfDWjTcwJJHV_cZdGKCkfecz8Neb_YGTxb07DcaeTbQKUhMdvVeDEL58sbVx1cMT68OvpBhdSZCrb7gWA2VKGHWTALY6Zen5a0t5fF1GzXCwggyDO77sQE3x2bR5_zat9AUCVhy9MLo4x6M0lNfzpgtuBcoW-EZMapLk3RGiEX2d7P5JHWHUgxL6MKfRDFiFRYU65vRaEE17CfGfgBS5DtZt0l-XLPczBxB2Ca8kht9ulu8vstO4LXew1EnGoQs4bWRh=w800-h600-no

Trochę bałaganu w ostatni dzień zeszłorocznych prac ogrodowch, ale zarys widać

r3x9N7kFjQdh4v1M6hDKfFwx707voFs3ePwdL_VAyETHIduuWrXscXbAgKAOCMtQlK0VaAf-_zGmM20tcliANRG1h3p56xKGqwwE3Mtsdil7N46NAYw3rB1tZhtTqmcv5o2QviUeLCSzDIAeOOxNObX3NHcfnp-xA8LrnEAC_SUS6MX9STQ2_stibm5qXSRD_OXv4cxpaopFBblospfBz6B_wzBaUm0NsEI1N5vboo4Iu-Z8p1c63Fv5i73knB2TvfZPONQEXEeA1Exc-DTs4xm_-SMAA15qoA6F8Di18-aEsME-CgpIY_Ue3YVcJNLpZ6s8qki9JurYu_xAQO8h9Il1ZUwGgTPcUq23AaYGAXCMVl2r080gfDDYadJ8KUySFJ5LEwfxN4PGp3GKzByNePQcXFgMBduxbT7CvoZUkB3iPjak-X6oSk4XaI_jh4B-8wuyvD0MoavJr6oNNg-U3FbXqbpDORLBXPlej1q04QWGrnEwggHLg1dC-SpaVJqnWlPTacZdmRjDV6vkUQDP8vCmiySrQs_vYW2BkoKZu5F28-VnFL5ucfPfAyIzISxiqd5wYLojYwkIxqPKZE6KkPlxQgWhmbPhi3_4mjaZjYD_Wfk-GhjZ=w800-h600-no

Edytowane przez sitoo

Widać tylko Tylko szary okrągłe znaczki jak znaki zakazu. :(

Sprawdź czy wszędzie potwierdziłaś, że ładujesz zdjęcia. No, chyba, że to jakieś fanaberie fotosika, czy innego bydlęcia skąd te zdjęcia pobierasz.

Dlaczego nie wstawiasz z komputera? Nie byłoby w przyszłości problemów, że zdjęcia znikną.

Nie ma fotek od postu 293.

Zdjęcia musisz mieć nie większe niż 2 MB każde, bo post nie łyka więcej niż 10 MB.

1. Pod ramką postu jest „Zaawansowana edycja” KLIKASZ
  2. Zmieni się troszkę wygląd ramki postu, a poniżej znajdziesz „Zarządzaj załącznikami” KLIKASZ
  3. Otworzy się osobne okno do ładowania zdjęć i w prawym górnym rogu jest zielone kółeczko z krzyżykiem „Dodaj pliki” KLIKASZ
  4. Wyświetli się okienko z szarym paskiem u góry i opcjami – „Prześlij plik z URL | Computer” KLIKASZ „Computer”
  5. Okienko się rozwinie i na dole będzie „Wybierz pliki” KLIKASZ
  6. Otworzy się okno pokazujące twój komputer. Nie wiem jaka jego cześć u ciebie. U mnie otwiera widok desktopu, czyli listę tego co mam na ekranie monitora.
  7. Wybierasz 5 plików (wcześniej musisz je zmniejszyć, każdy do tych mniej niż 2 MB)
  8. Jak się pojawią w tym okienku i nazwy KLIKASZ „Dodaj”.

Teraz zdjęcia w formie małych ikonek załadują się w okienku „Zarządzaj załącznikami”, które jest cały czas otwarte. NA dole tego okienka jest pasek z opisem „Umieść poprzednio przesłane pliki, aby je załączyć na forum”, a poniżej niego dwa czerwone przyciski:

1. KLIKASZ najpierw „Insert Inline”,
  2. a potem zatwierdzasz „Done”

Nie zapomnij o tym „Done”, bo inaczej pojawią się fotki w takiej śmiesznej rameczce pod postem.

Jeśli Ci to wyjdzie, to potem powiem Ci jak powięszać zdjęcia w poście.

Opis wygląda niby skomplikowanie, ale tak naprawdę to szybko idzie

:)Dzięki Pestka. Przeczytałam instrukcję i faktycznie brzmi jak instrukcja rozbrojenia elektronicznego czasowego zapalnika do bomby atomowej :D

Spróbuję i dam znać żebyście zerknęły czy się udało.

Byłam przekonana że nie widać zdjęć we wszystkich postach, kamień z serca, że do poprawy jest tylko jeden:rolleyes:

Edytowane przez sitoo

Nie jeden :no: Napisałam, że „od postu...” :lol2:

Za pierwszym razem może i bedziesz miała problem, ale potem już idzie błyskawicą. Na dodatek w oknie zarządzania zdjęciami możesz porobić działy. Ja mam np. wydzielone ogród i ogrodowe inspiracje osobno, kuchnie, łazienki itd.

Jednego za tarasem nie widać tylko.

Możesz jednorazowo załadować tylko 5 zdjęć. Potem otwierasz następnego posta i znowu 5 ładujesz. Nic nie będzie znikać.

Wieczorem wkleję Ci lekcję obrazkową, bo znalazłam taką, którą dla kogoś wcześniej zrobiłam. To tak, żebyś miała pewność, jak się tą metodą wkleja :)