kamil8865 05.09.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam, Aktualnie będę stawiać kominek. Chcę zrobić taki kominek jak na tym zdjęciu: http://img.shmbk.pl/rimgsph/24787_2da3b307-babf-4f24-ae85-802e4ee0be8d_max_900_1200_kominek-salon-styl-nowoczesny.jpg Na tą chwilę zastanawiam się nad wyborem wkładu. Myślałem o tym: Wkład kominkowy KFD narożny ECO MAX 7 L 14 kW Czy jest to dobry wkład? Miał ktoś z Was z nim do czynienia? Ewentualnie polecacie coś innego, ale w podobnej cenie? Kolejna kwestia. Przy zakupie jest możliwość dokupienia stojaka do wkładów za 150zł i dolotu powietrza za 100zł. Czy trzeba to kupować? Pozdrawiam i liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.09.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Poszukaj czegoś z Kratek....... może Maja, Zibi lub Zuzia prawe lub lewe bez szprosa.Dolot jeśli nie ma go przy kominku to musisz kupić a ze stojaka można zrezygnować murując coś z cegły.Poza tym na pewno potrzebne będą rury spalinowe fi 160 najlepiej coś z DARCO oraz przepustnica powietrza z cięgłem, oraz przejście z dolotu płaskiego na okrągłe.Jeśli planujesz DGP to razem z kominkiem zamów dystrybutor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 11.09.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Tego co proponujesz to szukać nie musi, bo wszędzie tego stoi pełno na pęczki. Prawie każdy salon jest zapchany tymi kratkami... ciekawe dlaczego.Polecanie producenta rur spalinowych to już w ogóle smród.KFD to wybór lepszego zła jeśli jesteś w rejonie kratkowo-marketowych wkładów. Nie oczekuj czystej szyby ani pięknego ognia - bo w tej cenie to zapewnisz sobie tylko kupując z wkładem karton płynu do czyszczenia szyby i paląc tylko przez 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts