dobczok 08.09.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witajcie, przychodzę do Was po radę jak rozmieścić meble w sypialni o trudnym układzie.Rzut załączam niżej, razem z wymiarami.Niestety przeróbki z przestawianiem ścian nie wchodzą w grę ponieważ reszta mieszkania jest już urządzona. W sypialni na pewno chciałabym zmieścić łóżko z materacem (minimum 140x200), szafę + łóżeczko dla dziecka, które pojawi się z początkiem nowego roku. Z góry dziękuję za rady! http://images77.fotosik.pl/877/d8d7773d350d6ef0.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.09.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Posty się edytuje, nie tworzy kilku identycznych.... Pełna zabudowa na ścianie 200, łóżko na ścianie 260, łóżeczko między oknami lub przy ścianie 206, fotel do karmienia przy zabudowie/oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 09.09.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 a może wetknąć właśnie łóżko na ścianie 200, zrobić taką alkowę, gniazdko, do spania. Podest z szufladami i na podest materac. Akurat wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 moim zdaniem wstawanie do dziecka z łóżka które jest obudowane ścianami jest kompletnie niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 http://images76.fotosik.pl/880/53bd2bfb41fb0535gen.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 09.09.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 (edytowane) Moim zdaniem wstawanie do dziecka jest kompletnie niewygodne i dlatego nigdy tego nie robiłam. A karmić da się przez sen praktycznie. Inaczej żadna matka pierwotna nie przetrwałaby pierwszego okresu po porodzie, zwłaszcza że one nie mają urlopu od roboty. Ale jak ktoś się chce umęczać... Swoją drogą, zawsze mnie fascynuje ten "fotel do karmienia". Po pierwsze, siedzenie w ogóle przez jakiś czas, różny u różnych jednostek, bywa naprawdę nader kłopotliwe. Moim skromnym zdaniem połóg jest o wiele gorszy od porodu i jakby miała wybierać, to jednak poród razy trzy niż poród i połóg. Po drugie - zadek wygojony, ale dla odmiany 5 nad ranem, czwarte karmienie tej nocy, nic tylko w fotelu się kiwać, miodzio. Po trzecie - dzieciak je godzinami, można oczywiście siedzieć w fotelu i w uniesieniu wpatrywać się w cud natury, ale może ja jestem upośledzona emocjonalnie i mnie to raczej nudziło, po pierwszej chwili upojenia sytuacją , zupełnie wystarczało mi zerkanie, jak posiłek idzie , a spróbuj w fotelu karmić i czytać książkę. Albo neta przeglądać. Podsumowując - zbędny grat w sypialni, ale z jakiś powodów wszędzie, we wszystkich pismach dla mamuś go wciskają. Edytowane 9 Września 2016 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Nigdy nie byłam w ciąży, więc trudno mi powiedzieć czy jest potrzebny. Wrysowałam, bo wszyscy rysują Zawsze można ustawić zamiennie komodę z przewijakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 09.09.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 wiem, że wszyscy i dlatego tak mnie to dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.09.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Fotel rzeczywiście niepotrzebny, zdecydowanie łatwiej karmi się na leżąco na łóżku:)Zrobiłabym materac szeroki na 200cm i spałabym z dzieckiem:rolleyes: Spaliśmy w trójkę najpierw na 140 potem na 160 - łóżeczko wykorzystałam w dzień dopiero jak mi dziecię samodzielnie z łóżka wstawało po obudzeniu:) wcześniej niepotrzebne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.09.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Nie mam dziecka, ale fotel w sypialni dzielonej z dzieckiem moim zdaniem przydatny jest. Nie każda matka karmi piersią, do butelki chyba wygodniej usiąść. Kilkutygodniowe czy potem kilkumiesięczne dziecko nie śpi z rodzicami - wstawać trzeba. Do pohuśtania dziecka na nogach wygodniej usiąść w fotelu niż na łóżku. Do bujania kołyski wygodniej usiąść na fotelu. Fotel w sypialni fajny jest w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 10.09.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Nie wiem, nie karmiłam butelką, za leniwa jestem . Nasze dzieci oczywiście że spały z nami od urodzenia do momentu, gdy mogły same do nas przyjść. Jak zaznaczyłam, jestem leniwa z natury. Aha, w niczym śpiące z rodzicami dziecko nie przeszkadza. Moje, jakby co to budziły się w ciągu dnia, gdy spały w łóżeczku ze względu na bezpieczeństwo - w nocy robiliśmy z mężem za barierki. Miały jakiś szósty zmysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.09.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Jako matka dwójki dzieci nie karmionych piersią mogę powiedzieć że łóżeczko powinno się znaleźć najbliżej łóżka rodziców.Sen matki jest czujny,wystarczy że dziecko się odezwie od razu podnosi głowę patrząc czy się obudziło i chce jeść czy po prostu śpi dalej.Nie wyobrażam sobie za każdym jego westchnięciem zrywać się z łóżka.Moje dzieci budziły w nocy sąsiadów i sprawdzał się u nas podgrzewacz bo nie było czasu na robienie mleka.Mąż waży 100kg spanie z dzieckiem w środku było dla mnie za dużym ryzykiem. Jak dziecko podrośnie i dostanie swój pokój łóżko przesuwacie na środek tak jak wyrysowała Elfir,szafa zostaje.http://images75.fotosik.pl/884/516485304cd3540cmed.pngZazwyczaj dziecko podnosi się prawą ręką podtrzymując główkę,niby drobnostka ale to też ważne w którą stronę jest łóżeczko. Edytowane 12 Września 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 tylko przy takim łóżku, partner jak ma wyjść w nocy za potrzebą, nie zwalając partnerki z łóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.09.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Niech śpi na podłodze,albo wytrzyma do rana z potrzebą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Partner najlepiej niech w ogóle się wyprowadzi - matka będzie miała więcej miejsca. Niech tylko przysyła pieniądze i nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.09.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Partner najlepiej niech w ogóle się wyprowadzi - matka będzie miała więcej miejsca. Niech tylko przysyła pieniądze i nie przeszkadza. Elfir troche cię chyba posiosło Ja osobiście nie rozumiem partnerów,którzy z chwilą pojawienia się dziecka śpią w drugim pokoju a matka z dzieckiem,na wszystko jest sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.09.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Spaliśmy w trójkę najpierw na 140 potem na 160 - łóżeczko wykorzystałam w dzień dopiero jak mi dziecię samodzielnie z łóżka wstawało po obudzeniu:) wcześniej niepotrzebne:) hardcore - spanie z dzieckeim w lozku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 podobno dziecko w łóżku zabija intymne relacje z partnerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 14.09.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 podobno dziecko w łóżku zabija intymne relacje z partnerem. Mysle ze na pewno. i intymne a i wyspac sie nie mozn porzadnie. Diecko od 7-8 mieisecy powinno spac w swoim lozku w swoim pokoju jezeli taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 ana289 by się pewnie z tobą nie zgodziła. Ale trzeba też zapytać co sądzi jej partner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts