Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trudna sypialnia, a w dodatku dziecię w drodze :)

dobczok

Recommended Posts

Dlatego każda sytuacja jest inna jak i każde dziecko.Jedno prześpi całą noc mając 4 miesiące a drugie budzi sąsiadów do roku czasu.Też jestem zdania że powinno spać we własnym łóżeczku ale na oku rodziców.Każdy ma inne podejście,ja wstawałam w nocy dzieci przykrywać nawet jak miały 3 lata i spaliśmy w jednym pokoju wszyscy,bo takie były warunki mieszkaniowe.Każdy musi sam na własnym przykładzie przez to przejść i dopasować do własnych potrzeb i okoliczności.Nie da się do przodu przewidzieć co będzie a przecież przemeblowanie to nie problem zrobić.

Partner najlepiej niech w ogóle się wyprowadzi - matka będzie miała więcej miejsca. Niech tylko przysyła pieniądze i nie przeszkadza.

Najlepiej zostawić samą kobietę niech wstaje co dwie godziny a mąż się wysypia w pokoju obok.

Chyba nie tak to powinno wyglądać u nas był podział obowiązków. Dyżury dwu godzinne.

ana289 by się pewnie z tobą nie zgodziła.

Ale trzeba też zapytać co sądzi jej partner :D

pewnie, że się nie zgadzam:)

Mniemam brylekpl, że jesteś mężczyzną, nie wiem, czy masz dzieci - ale wstawanie do dziecka w nocy co 2-3 godziny do drugiego pokoju lub choćby na koniec pokoju jest hardcorem. Moi budzili się w nocy do roku. Ale są oczywiście dzieci, które przesypiają całą noc - dla nas (dla mojego męża również) spanie z dzieckiem nie było niczym szokującym i nie widzę związku z relacją intymną - chyba, że u Was tylko tam się zawiązują takie relacje:lol2:

I wychodzi na to, że jesteśmy jedynymi ssakami, które swoje młode wyrzucają po urodzeniu daleko od siebie - przykre i żal tych maluszków

Widzę że temat zszedł na inny temat ha ha. Nasze dzieci spały z nami w pokoju od urodzenia do ok roku w swoich lozeczkach. Córka budziła się raz i zaraz ją odkladalam. Syn był mniej wyrozumiały i potrafił się co dwie godz budzić więc po czasie gdy się budził brałam go do nas i spał do rana z nami. Teraz córka ma prawie 4 lata a Syn półtora roku przeszło. I często jest tak że idziemy spać z mężem w dwójkę a budzimy się w czwórkę