Admund 09.09.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 (edytowane) Mam problem z piętrem, otóż nie jest tak jak by się chciało ale że stan surowy zamknięty można coś zmienić. Dylemat jest taki czy robić łazienkę przy sypialni (tu gdzie stoi łożko małżeńskie) czy tam robić jednak garderobę. Najchętniej bym chciał mieć i to i to, ale problemem są skosy...wszędzie. inne pokoiki są dla dzieci, jedno dziecko będzie miało pokój nad garażem ten wielki, gdzie jest różnica poziomów. Może macie jakieś pomysły na to piętro? Edytowane 9 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 a gdzie ustawisz szafy w tym pokoju?w przypadku skosów łóżko ustawia się najczęściej pod skosem, aby mieć pustą ścianę tam gdzie jest najwyżej na wstawienie szafy. Jakbym była dzieckiem miałabym pretensje do rodzica, że największy pokój przeznaczyło nie dla mnie, tylko dla rodzeństwa. Uznałabym, że mnie mniej kochają niż to drugie z większym pokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.09.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Uznałabym, że mnie mniej kochają niż to drugie z większym pokojem. Ty tak na serio? Ja miałem pokój jakieś 13, brat 18 i nigdy nie przyszło mi do głowy w ten sposób pomyśleć. Zresztą z tego co oglądam to mało jest projektów, żeby miały 2 identyczne metrażowo pokoje dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzyxanty 09.09.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 garderoba najlepiej z drzwiami przesuwnymi na skosie same problemy uchylne tylko mogą otwierac sie od strony skosu, a przesuwne drzwi tez problematyczne rozwiazanie. ewentualnie fajnie wygladaja takie wysuwane wysokie fronty jak szuflada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Ty tak na serio? Ja miałem pokój jakieś 13, brat 18 i nigdy nie przyszło mi do głowy w ten sposób pomyśleć. Zresztą z tego co oglądam to mało jest projektów, żeby miały 2 identyczne metrażowo pokoje dla dzieci. Owszem, miałabym pretensje. Brat mógłby kumpli sprowadzać i ich nocować, mógłby rozstawić perkusję czy atlasa i jeszcze wokół jeździć rowerem, a ja musiałabym się gnieździć w małym pokoiku. Niesprawiedliwe. Naprawdę nigdy nie myślałeś, gdy brat dostał coś ekstra od rodziców, że jest lepiej traktowany? Porównywanie się z rodzeństwem i rywalizacja o uczucia rodziców to typowe cechy dzieci. Dlatego zawsze w przypadku dwójki dzieci polecam projekty z równymi sypialniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.09.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Wychowanie dziecka (a nie tylko karmienie i dawanie kieszonkowego), rozmowy, okazywanie na każdym kroku rodzicielskiej miłości - to wystarczy, żeby dziecko nie utożsamiało wiekszej miłości z większą ilością metrów kwardatowych pokoju. Ale wystarczy tego OT.@Admund, chcesz to WC przy pokoju przerobić na garderobę? W sumie też chyba bym tak zrobił, bo przecież obok jest łazienka. Ja też mam mieszkanie z częścią na poddaszu i dachem wielospadowym. Ściankę kolankowa masz dość wysoką więc pod skosy daj łóżka, a tam, gdzie sciana najwyższa szafy na wiszące rzeczy. Przy skosach najlepiej robić meble pod wymiar:http://aximdesign.pl/wp-content/uploads/2015/01/szafalakiernaskosie001.jpg Edytowane 10 Września 2016 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 10.09.2016 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Takimi kategoriami nie rozpatruję że jedno dziecko będzie miało pretensje. Oba pokoje są duże. Dziecko 1 - pokój nad garażem 46m2 (różnica poziomów) Dziecko 2 Pokój 19,4m2. Dzieci są małe. Pokoik 9,80 z balkonikiem będzie gościnny. Raczej pretensję będziemy mieli my że nie sprzątają tych powierzchni ) Wracając do układu niestety taki układ, nie ja budowałem... O ile dół jest ok to góra jednak jest kiepska jeśli chodzi o układ. tak wygląda parter. Tak chyba piętro ścianka kolankowa ma 134cm. Skosy są 36 stopni.. Edytowane 10 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.09.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Pokoje zbliżone wielkością dla dzieci,pokój nad garażem przerobić na sypialnię z garderobą i zrobić jedną większą rodzinną łazienkę z wejsciem z korytarza.Jestem przewodniczką toalety przy sypialni bo budząc się rano nie chcę wahać zapachów męża po jej skorzystaniu.Prawda jest taka że nie zawsze drzwi się domyka i opuszcza klapę.Elfir na rację,dzieci są zazdrosne o siebie i z czasem będą wypominać.Jestem świeżo po przeprowadzce i dzieci mają pokoje równe wielkością a my najmniejszy bo tylko tam śpimy + garderobą i więcej nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 10.09.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Mam problem z piętrem, otóż nie jest tak jak by się chciało ale że stan surowy zamknięty można coś zmienić. Dylemat jest taki czy robić łazienkę przy sypialni (tu gdzie stoi łożko małżeńskie) czy tam robić jednak garderobę. Najchętniej bym chciał mieć i to i to, ale problemem są skosy...wszędzie. [ATTACH=CONFIG]366913[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366914[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]366915[/ATTACH] inne pokoiki są dla dzieci, jedno dziecko będzie miało pokój nad garażem ten wielki, gdzie jest różnica poziomów. Może macie jakieś pomysły na to piętro? przede wszystkim, to najlepiej zmieniać cokolwiek ZANIM stan surowy jest zamknięty , najlepiej ZANIM kupi się projekt ile masz dzieci? Jedna łazienka dla czterech/pięciu osób to mało, poza tym lazienka tylko dla rodziców jest przydatna więc ja szukałbym rozwiązania, żeby mieć przede wszystkim łazienkę, niekoniecznie z toaletą, ale prysznic i umywalki by się przydały pokój nad garażem wydaje się być lepszy na sypialnię rodziców, zmieści się w nim i lazienka i garderoba, będzie nieco oddzielony od czesci dzieci, a pozostałe pokoje łatwiej będzie dzieciom poprzydzielać mam odmienne zdanie co do meblowania pod skosem, moim zdaniem szafy idealnie pod skosem się lokują, jesli ściankę kolankową masz 114, to w odległości 60 cm od niej, czyli głębokość szafy, masz juz wysokosc około 1,5 m (zależy oczywiście od kąta dachu), czyli stojąc przed szafa juz jest około 165-170 cm, więc jest na tyle wysoko, że większość osób na stojąco z szafy może korzystać, lokowanie łóżka pod skosem to wg mnie proszenie się o góza na głowie, przynajmniej na początku Edytowane 10 Września 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 10.09.2016 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Jeszcze pytanie - czy ścianki działowe stoją, czy jest jeszcze możliwość poprzestawiania? Edytowane 10 Września 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 10.09.2016 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Wszystko stoi tak jak na projekcie, niestety. Nie ma też jeszcze pionów i jest pełne podpiwniczenie (oprócz garażu) więc kotlownia idzie w dół zajmując pomieszczenia pod tymi dwoma łazienkami. Bardzo trudno by bylo zrobić lazienkę nad garażem. Najchętniej bym poprzestawiał coś przy sypialni z balkonem (tu gdzie stoi łóżko małżeńskie) Edytowane 10 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.09.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Takimi kategoriami nie rozpatruję że jedno dziecko będzie miało pretensje. Oba pokoje są duże. Dziecko 1 - pokój nad garażem 46m2 (różnica poziomów) Dziecko 2 Pokój 19,4m2. Dzieci są małe. Jedno dziecko będzie miało pokój, a drugie 2-pokojowe mieszkanie... Faktycznie, różnicy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 10.09.2016 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) różnica jest spora, stąd dylemat jak poprzestawiać ścianki. Pokój nad garażem nie chciałbym mieć jako sypialnię, ale powoli to rozważamy. Tylko dwa okna dachowe nad garażem więc podzielić też jest źle. W którym miejscu zrobić łazienkę nad garażem gdyby tam była sypialnia rodziców? Może tak nad garażem sypialnia rodziców Edytowane 10 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.09.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Tez robiłabym sypialnię z łazienką i garderobą nad garażem - a pietro dla dzieci - dziś są małe, za chwile będą duże i będą zadowolone nie mając rodziców na tym samym poziomie:)Pokoje dla dzieci w miarę podobne metrażowo - to również u nas był priorytet, a mam 3. Znam rodzinę, gdzie jedno dziecko ma duży pokój, drugie mały i to z małego pokoju nie lubi swojego domu, przykre:(Pewnie, że pokój 19 metrowy to bardzo fajny pokój dla dziecka, ale wówczas dla drugiego wydzielałabym również około 20m pokój nad garażem, a w pozostałej części rozbiłabym strych gospodarczy dostępny z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 10.09.2016 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) strych i tak będze, do tego pełna piwnica. Dziś jadę na budowę rozrysuję sobie jak zrobić łazienkę nad garażem w sypialni rodziców, chyba to będzie najlepszy pomysł. Czy warto zostawić poziome jętki w sypialni? jakoś je oszlifować i pomalować czy zakrywać karton gipsem?, sufit dosyć wysoki. Edytowane 10 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.09.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Ja bym zrobiła łazienkę z garderobą dostępną jednak z korytarza ale przy sypialni,bo np: jak jedna osoba wstaje wcześniej do pracy to drugą może obudzić łażąc po łazience czy szukając ubrania w garderobie.Nawet spuszczana woda w wc niestety nie jest cicha,czy poranny prysznic,ale być może nie wszystkim to przeszkadza,mnie takie rzeczy budzą rano.http://images77.fotosik.pl/881/4a3d7bb317cda340med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 wówczas na poziomie głównym poddasza zrobiłabym pralnię przy łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 12.09.2016 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Kinka super, bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, że też na to nie wpadłem. Też mi się taki układ podoba, zachowuję kwadrat w sypialni. na sciance garderoby można jeszcze jakiś TV powiesić. Mam nadzieję że się pomieści wszystko przed oknem dachowym. Dziś to wymierzę. Może do garderoby wejście z sypialni (drzwi rozsuwane) a nie z przedłożonego korytarza, pomierzę Pralnio-suszarnia będzie w piwnicy, bo dom jest podpiwniczony. Dodatkowa pralka (przewody) zostaną na piętrze dzieci w łazience gdy już nogi będą bolały latać do piwnicy z ubraniami do prania. Edytowane 12 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 12.09.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mając sypialnie i garderoby na pietrze tam też robiłabym pralnię - nawet jeśli zaplanujesz zsyp na pranie przez 2 kondygnacje, to i tak wysuszone rzeczy trzeba zanieść na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.09.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ad Kinki projekt - połączyłabym pokój dziecka z pokojem gościnnym - wtedy dzieci będą mieć balkony i na tyle duże pokoje, że mogą mieć własne garderoby. Pokoik gościnny zrobiłabym w miejscu obecnej garderoby powiększonej kosztem pokoju z tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts