pershing1899op.pl 21.01.2017 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 No właśnie doliczyłem te 50 tys. Rozumiem, że to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 21.01.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Powiedz jak to policzyłeś (to znaczy co i ile ) to powiemy Ci czy starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 21.01.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nie liczyłem na czynniki pierwsze, tylko doliczyłem te 50 tys na "oko".Doprowadzenie i podłączenie prądu 20 tys, woda (studnia) wraz z przydomową oczyszczalnią ścieków 10 tys, hydraulika 10 tys, mapki, adaptacja, geodeta kolejne 10. No i nie wiadomo ile ogrzewanie, czy pompa ciepła, paliwo stale czy prąd. Gazu nie będzie w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2017 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 No właśnie doliczyłem te 50 tys. Rozumiem, że to za mało? A instalacje wewnętrzne? to nie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 21.01.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 To mógłbym prosić o wyliczenia tych dodatkowych kosztów, które nie są ujęte w kosztorysie?Oto link to kosztorysu:https://www.sendspace.com/file/3v1ag5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 24.01.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Mam jeszcze dwa pytania Rozumiem, że podane ceny za budowę tego domu to są liczone systemem zleconym, tak? Proszę mi powiedzieć, czy takie zapotrzebowanie jest wysokie czy niskie? EU=65,98 [kWh/(m²rok)] EP=84,26 [kWh/(m²rok)] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.01.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 EU=65,98 [kWh/(m²rok)] duże . i nie przystające do obecnych możliwości.. to taka kurteczka bez podszewki .. no jest, ale jeszcze nie to co powinno być.. EU poniżej 30kWh/m2 to już można by przyjąć .. że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 24.01.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Takie wartości są przy zastosowaniu wentylacji grawitacyjnej.Przy zastosowaniu rekuperacji + GWC wartości będą mniejsze o 20-25. Więc z tego co piszesz to szału nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grudniowaala 24.01.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 cześćmoże tutaj otrzymam jakieś konkretne informacje, niestety na innych forach mnie zbywano:( mój kuzyn buduje dom chyba z firmy DOM.PL o nazwie ST3-43, dodam iż buduje systemem gospodarczym (materiały we własnym zakresie i murarz, dekarz inna ekipa)no i ma już stan surowy zamknięty, wyszło około 140 tys mam zatem pytanie czy na taki mały domek EB3-68 wystarczy mi do stanu deweloperskiego 220 tys.? proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 24.01.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 cześć może tutaj otrzymam jakieś konkretne informacje, niestety na innych forach mnie zbywano:( mój kuzyn buduje dom chyba z firmy DOM.PL o nazwie ST3-43, dodam iż buduje systemem gospodarczym (materiały we własnym zakresie i murarz, dekarz inna ekipa) no i ma już stan surowy zamknięty, wyszło około 140 tys mam zatem pytanie czy na taki mały domek EB3-68 wystarczy mi do stanu deweloperskiego 220 tys.? proszę o sugestie Zależy kto to będzie budował, ile skasuje za robociznę, jakie materiały zastosuje itd., itp. Może wystarczyć i jeszcze zostanie na wakacje, a może to tylko połowa wydatków? Zbyt dużo nieznanych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek1987 25.01.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 dom tani jak tani i można kosztami gospodarczymi zawsze zrobić, ale problemy które tutaj występują as zawsze dwa 1. działka i lokalizacja i gorsza czasami cena tej działki potrafią być kosmiczne nawet te małe i słabych miejscach 2. nasze dopływy finansowe, jak ktoś jest ambitny i przedsiębiorczy, ale i tak niem a stałego źródła dochodu to zawsze będzie rodzić wątpliwości co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts