jac33nty 12.09.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam,słyszałem o austriackiej izolacji termicznej której 2cm warstwa zastępuje 15cm styropianu.Szukałem w internecie niestety nic nie znalazłem.Czy ktoś może spotkał się z taką technologią?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 12.09.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Witam, słyszałem o austriackiej izolacji termicznej której 2cm warstwa zastępuje 15cm styropianu. Szukałem w internecie niestety nic nie znalazłem. Czy ktoś może spotkał się z taką technologią? Pozdr. Nie ma czegoś takiego. Najlepszy znany ludzkosci materiał izolacyjnym, to aerogel. Tak ze 3x lepsze lambda od najlepszych styropianów. Technologia kosmiczna. Cena również. Jakby coś miało miec 7x lepsza lambde, to NASA by to z fabryka kupiła. Jako że masz 1 post i własnie się zarejestrowałeś, oraz ze uaktywnił się fossebastian, jakoś tak przeczuwam że piszecie o tym samym, jeśli nie jesteście tym samym Jesli mam racje, to zaraz pojawi sie kolejny 1 postowiec z wrzesnia, ktory przypadkiem przechodził i postanowił pochwalić produkt i opisac jak go od 3 lat uzytkuje i jest MEGA zadowolony (i akurat po Twoim poscie trafil na forum). Jeśli nie, to bez urazy. Edytowane 12 Września 2016 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 20.09.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Na rynku co jakiś czas pojawiają się super nowinki, ich cena jest jednak bardzo wysoka, w związku powyższym nie uzasadnia ich wyboru pod względem ekonomicznym.Na rynku wciąż najbardziej opłacalnym materiałem izolacyjnym jest wysokiej jakości styropian. Co ważne podkreślenia najlepsze styropianowe płyty posiadają współczynnik przewodzenia ciepła λ dekl. 0,031 W/(m*K) , tym samym przewyższają "izolacyjnością" inne popularne materiały izolacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 30.09.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 (edytowane) Styropiany grafitowe np.[lokowanie produktu] EPS 70 λ 31 mają bardzo niski wsp. lambda i tym samym jedną z najwyższych izolacyjności wsród dostepnych materiałów budowlanych. Pozwala to na obniżenie grubości izolacji w stosunku do styropianów standardowych o ok. 25-30%. Wełna mineralna dla najlepszych wariantów równiez osiąga 0,032-0,033 lecz jest znacznie droższa od styropianu. Edytowane 16 Października 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 W zasadzie każdy producent szarego styro ma takie parametry swoich produktów. Żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 16.10.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 a slyszeliscie o alufoxie lub foltermie duo ??Mialem kontakt z tymi produktami i za pozno sie dowiedzialem o tych produktach jak budowale dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 16.10.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 (edytowane) http://alufox.pl/pl/12-produkty cena 699,92 zł http://emotikona.pl/emotikony/pic/lotnik.gif inkwizycja techniczna uznała to za herezję godną http://emotikona.pl/emotikony/pic/niegrzeczny.gif a jak to jest to tak http://emotikona.pl/emotikony/pic/44goat.gif z klientami 11,66 zł m2 za tą cenę mam 6-7 razy innej izolacji o podobnych cechach .. ach ta fizyka boli Edytowane 16 Października 2016 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 25.10.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Cena z kosmosu ale wystarczy zadzwonic i cena diametralnie sie zmnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 25.10.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Jak ocieplalem strych ekofibrem to pomimo iz nie trzeba tego robic to na skosy zalozylem folie, taka jak sie daje pod podlogowke. I za ulamek cent alufoxa mam ekran co odbija podczerwien.Ja to jestem szczwany lis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts