marioosh2 13.09.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Na czas wykańczania ścian chciałbym odłączyć grzejniki. Jak to zrobić ? Z dołu są dwie rurki. Pod nakrętkami jest wejście na inbus. Jak się za to zabrać, żeby nie popsuć? Zawory na rozdzielniku mam pozakręcane wlot i wylot. Mam coś takiego jak na obrazku: Edytowane 13 Września 2016 przez marioosh2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.09.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 odkręć te dwie zaślepki i zakręć oba zawory poprzez dokręcenie tych imbusów. Następnie zaopatrz się w kuwetę lub inny w miarę płaski zbiornik który wejdzie pod zawory i w który zmieści się woda z grzejnika która zacznie lecieć podczas odkręcania nakrętek.Po remoncie i zamontowaniu pustego grzejnika należy odkręcić zawory, uzupełnić wodę w instalacji i odpowietrzyć grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosh2 14.09.2016 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Dziękuję serdecznie! Wykorzystałem formy do ciasta, żeby podłożyć pod grzejnik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts