komfortowy 15.09.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 W sterowniku K1Pv4 mam coś takiego jak zawór wbudowany. Temperatura zadana to 26 stopni ale nie pokazuje temperatury bieżącej. Został mi jeszcze jeden termometr do podłączenia tylko gdzie znajduje się ten zawór i do czego służy ? W instrukcji nie mogę się doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.09.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 K1Pv4 ma możliwość sterowania siłownikiem zaworu mieszającego, ale jeśli jest on wbudowany do kotła to prawdopodobnie jest to zawór BVTS systemu STRAŻAK jako zabezpieczenie przed cofnięciem płomienia do rury podajnika paliwa. Realizowane jest niezależnie od zasilania energii elektrycznej w oparciu o zawór termostatyczny. W przypadku niebezpiecznego wzrostu temperatury /powyżej 95°C/ w układzie podawania paliwa następuje otwarcie zaworu, a woda ze zbiornika umieszczonego obok kotła grawitacyjnie spływa do podajnika paliwa, gasząc zarzewie ognia.W kotłach DEFRO stosuje sie jeszcze system Strażak II który także działa niezależnie od energii elektrycznej i jest zasilany z sieci wodociągowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komfortowy 18.09.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Z tym że funkcja strażak jest opcją dodatkową której nie kupiłem. W sterowniku jest napisane "Zawór wbudowany" 65535.Na filmach youtube.com u wielu ludzi w sterowniku widać też takie pozycje jak: "Zawór CO" - obok są chmurki i "otwarcie" - np 35%. U mnie to się nie wyświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.09.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 zAWÓR WBUDOWANY w MENU sterownika odnosi się do zaworu mieszającego.Sterownik ma moduł do sterowania takiego zaworu.Strona 9 i dalej instrukcji:http://www.defro.pl/download,pliki,213,213_instrukcja-defro-k1pv2-z-czujnikiem-klapy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komfortowy 18.09.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Mam zawór 4 drogowy firmy AFRISO ale bez siłownika. Zaworem steruje ręcznie, pytanie czy warto dokupić siłownik ? Wpływa to na pracę PID czy nie odczuje różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.09.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 1. Masz podłogówkę czy grzejnikiMasz sterownik pogodowy do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komfortowy 18.09.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 mam zarówno podłogówkę jak i grzejniki. Piec jest wyposażony z sterownik pogodowy i jest on podłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.09.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 No to zainwestuj w zawór z siłownikiem do mieszacza podłogówki.Będziesz miał automatycznie regulowaną temperaturę zasilania tego obwodu. Sprawdź jeszcze raz typ kotła bo ten system Strażak montowany jest na życzenie w modelach: Defro Agro, Defro Duo, Defro Komfort Eko, Defro Komfort Eko Duo.W wyposażeniu standardowym posiadają go kotły: Defro Agro Uni, Defro Duo Uni, Defro Komfort EkoDuo Uni R oraz Sigma Uni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts