kama4646 16.09.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Od jakiegoś czasu ktoś do mnie pisze różne sms typu "kocham cie" itp., dzwoni o różnych nieciekawych porach, m.in. o 3 w nocy . Nie chciałabym tego zgłaszać na policję, dlatego szukam jakiegoś innego rozwiązania, co mogłabym zrobić? Myślałam o tym, aby podać ten numer tutaj i jeśli kilkanaście osób wysłałoby smsy albo zadzwoniło co jakiś czas to może znudziłoby mu się to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.09.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Możesz dodać go do czarnej listy. Większość nowych telefonów taką funkcję posiada. Można też (ponoć) wystosować pismo do operatora sieci o weryfikację numeru i wysłanie pisma poprzez prawnika z hm coś jakby ostrzeżeniem. Jak taka procedura wygląda nie wiem, wyczytałem to gdzieś na forum prawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Myślałam o tym, aby podać ten numer tutaj i jeśli kilkanaście osób wysłałoby smsy albo zadzwoniło co jakiś czas to może znudziłoby mu się to... Dziecinny pomysł. Poziomem nie odstający od działań owego "stalkera". Na dodatek wątpliwy prawnie - ujawnienie publicznie cudzego prywatnego numeru. Stalkerstwo to przestępstwo, nie rozumiem obaw o zgłoszenie tego na Policję. Raczej stawiam, że wiesz dokładnie kto do ciebie dzwoni, trochę ci to polepsza ego i nie chcesz robić mu problemów, ale chcesz jak gimbaza się "zemścić" wciągając w to innych ludzi. Naprawdę nie wpadłaś na to, by zablokować numer? Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qmpleka 03.10.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Strasznie słabe... rodem z gimbazowego podwórka. Takie udawanie, że nie wiem, co zrobić, by się jakiś małolat ode mnie odczepił. W dzisiejszych czasach serio nie wiesz, jak zareagować? A przez ujawnianie cudzego numeru w sieci i zarzuty o nękanie możesz mieć większe problemy niż Ci się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts