Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telefony, smsy...

kama4646

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu ktoś do mnie pisze różne sms typu "kocham cie" itp., dzwoni o różnych nieciekawych porach, m.in. o 3 w nocy :( . Nie chciałabym tego zgłaszać na policję, dlatego szukam jakiegoś innego rozwiązania, co mogłabym zrobić? Myślałam o tym, aby podać ten numer tutaj i jeśli kilkanaście osób wysłałoby smsy albo zadzwoniło co jakiś czas to może znudziłoby mu się to...

Możesz dodać go do czarnej listy. Większość nowych telefonów taką funkcję posiada. Można też (ponoć) wystosować pismo do operatora sieci o weryfikację numeru i wysłanie pisma poprzez prawnika z hm coś jakby ostrzeżeniem. Jak taka procedura wygląda nie wiem, wyczytałem to gdzieś na forum prawnym.

Myślałam o tym, aby podać ten numer tutaj i jeśli kilkanaście osób wysłałoby smsy albo zadzwoniło co jakiś czas to może znudziłoby mu się to...

Dziecinny pomysł. Poziomem nie odstający od działań owego "stalkera". Na dodatek wątpliwy prawnie - ujawnienie publicznie cudzego prywatnego numeru.

Stalkerstwo to przestępstwo, nie rozumiem obaw o zgłoszenie tego na Policję.

Raczej stawiam, że wiesz dokładnie kto do ciebie dzwoni, trochę ci to polepsza ego i nie chcesz robić mu problemów, ale chcesz jak gimbaza się "zemścić" wciągając w to innych ludzi.

Naprawdę nie wpadłaś na to, by zablokować numer? Serio?

• 3 weeks później...
Strasznie słabe... rodem z gimbazowego podwórka. Takie udawanie, że nie wiem, co zrobić, by się jakiś małolat ode mnie odczepił. W dzisiejszych czasach serio nie wiesz, jak zareagować? A przez ujawnianie cudzego numeru w sieci i zarzuty o nękanie możesz mieć większe problemy niż Ci się wydaje.