leniin 22.04.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 No i widzisz CNC... ja tu jestem i wielu potecjalnych klientów którzy musze opierać swój wybór na reklamie sprzedawcy opiniach forum itd....Sukcesem bedzie jak PPC (panasona buderusa itd ) pociągna 15 lat. Zadna z nich tyle nie ma (nie jest montowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.04.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 No i widzisz CNC... ja tu jestem i wielu potecjalnych klientów którzy musze opierać swój wybór na reklamie sprzedawcy opiniach forum itd.... Sukcesem bedzie jak PPC (panasona buderusa itd ) pociągna 15 lat. Zadna z nich tyle nie ma (nie jest montowana). Tak masz rację, nigdy nie wiadomo ile te sprzęty pociągną. Propaganda mówi że będzie działać 25lat bo na tyle obliczona jest sprężarka. No sprężarka będzie może działać i umrze ostatnia ale jak spierdzieli się panel LCD za 150zł to nic Ci z tego że sprężarka za 5000zł jeszcze działa skoro panela LCD za 150zł już nigdzie nie kupisz. Dlatego skupiam się na sprzedaży sprzętów które mogłem testować w przypadku awarii, sprzedaję mnóstwo Meetingów bo od 5 lat nie zmieniają sterowania i cały czas jest to samo. Ma to wady ale plusem jest to że elektronika CAŁA do takiej pompy kosztuje 450zł netto i nie ma problemów z dostępnością. Tak samo jest z Panasem czy mitsubishi, do tego mam zawsze części dostępne nawet do modeli z przed 5lat. Jak nie dostanę u producenta to zawsze mogę poszukać pierdołów na ebay, bo takich pomp na całym świecie sprzedają się tysiące. I czasem ktoś coś na części sprzedaje i można dopasować. a jak kupisz takiego np. buderusa gdzie pewnie w całej polsce sprzeda się z 200sztuk to powodzenia przy szukani części za 5-8lat. A jak Panasa czy Mitsubishi się sprzedaje 10000sztuk każdego modelu to zawsze ktoś coś sprzeda. A prawda jest taka że w Panasie czy mitsubishi przez 5max8lat dostaniesz części od producenta, potem rynek wtórny, albo dobry elektronik. A jak coś padnie Ci po 12latach i tak wywalisz i pójdziesz do Castoramy i kupisz nową pompę. Bo tak jak teraz można kupić kocioł na Bele co w castoramie tak za 12 lat będzie tam do wyboru 25 różnych modeli pomp ciepła lub innych cudów za śmieszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.04.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie to ze jestem niedowiarkiem ale 10000tys sztuk to przesada (w rok?) Nie wiem buderus (ma 5 lat gwarancji nie wiem ile na sprezarke) 200szt moze masz racje ale licząc Boscha Buderusa i Ivt to bedzie wiecej sztuk a to ta sama pompa. No moze znaczek na wentylatorze inny Fakt przyznam ci racje Panas na pewno ma lepszy marketing sprzedaje wiecej pomp i i dostep do czesci za pare lat (teoretycznie) latwiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.04.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie wiem jak z gwarancjami... "u siebie" IVT daje 10 lat na sprezarke 6 na PC fajnie porównana grafika hehehe Bosch ma trochę bardziej zaokrąglone rogi Tak jak Fiat Ducato, Citroen Jumper, i Peugeot Boxer, wszystko jeden....... tylko klient wydym...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.04.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 CNC tak z ciekawosci od kiedy Panasonic AQUAREA sa montowane w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.04.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 CNC tak z ciekawosci od kiedy Panasonic AQUAREA sa montowane w Polsce? Ja widziałem najstarsze z 2012roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.04.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 I badz tu "madry" i wybierz aby Cie nie wyd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.04.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Odnioslem sie do postu kolegi leniin. Tylko tyle Nie sprzedaje PC a wiec nie mam powodu wymieniac ( zapewne calkiem przypadkiem ) 3 marek ktorymi handluje A klient zawsze bedzie wydymany jak kupi u kogos innego... albo cos innego.... prawda? Zreszta nawet na allegro doczytamy ktora najlepsza "WYSOKA WYDAJNOŚĆ Używając darmowego ciepła z otaczającego powietrza (odnawialne źródła energii) oraz kompresora, pompa ciepła Meeting osiąga nawet ponad czterokrotnie większą wydajność energetyczną niż tradycyjne kotły i grzejniki elektryczne, olejowe czy gazowe. Przewyższa również inne pompy ciepła typu woda – powietrze, osiągając współczynnik wydajności (COP) na poziomie do 4.2." Niestety nie znalazlem objektywnego porownania/testu z innymi woda-powietrze... a tylko pomiedzy PC powietrze-woda. A wiec moze i jest bezkonkurencyjna a klient nie dym... he he... i są sytuacje gdzie Meeting jest idealnym rozwiązaniem, ze względu na cenę bezawaryjność, wysoką moc nie ograniczoną inwerterem itp. Jak masz do wyboru kupić piec elektryczny za 3000zł do budynku o zapotrzebowaniu 4kW albo Meetinga MD20D za 4949zł brutto!!! to co wybierzesz. I nawet jak będziesz miał na nim COP 2,5średnio roczne a nie tak jak na Panasie 3,3 który kosztuje 15000zł to co wybierzesz?!!! A jak masz stary dom, i przy -15st.C potrzebujesz 15kW i liczysz się z tym że będziesz musiał dogrzewać piecem ale chcesz sobie tylko dogrzać to co wybierzesz? Meetinga MD50D który przy 0st.C ma 12kW za 10599zł czy Panasonika który będzie miał 9kW ale kosztuje 20000zł. A ma chodzić tylko do 0st.C I widzisz ja się cieszę że mam tak szeroki wachlarz urządzeń, mam Meetinga, Panasonic, Mitsubishi, LG, Midea, Daikin, itd. Dzięki temu mogę dobrać to co jest najlepsze dla klienta, i nie muszę mówić że tylko firma XXXX jest najlepsza bo tylko nią handluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.04.2017 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Värmepumpsägare miedzy wierszamy czytam.. ze umowilem sie z CNC na reklame...Po prostu szukam pompy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.04.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Värmepumpsägare miedzy wierszamy czytam.. ze umowilem sie z CNC na reklame... Po prostu szukam pompy i tyle My to z Värmepumpsägare raczej wojny, a nie marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.04.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Piszesz czytaj... czytaj... Jak mam wnioski wyciągnąc jak posty kasujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 23.04.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 CNC znów błysnął skrytykował buderusa pochwalił IVT a potem okazało się, że to to samo i porównał do samochodów. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 23.04.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Kolego Värmepumpsägare Zrób symulacje dla swojego budynku na kalkulatorze Panasa , podaj wyniki i porównaj ze swoim zużyciem .Opisz swoje sugestię a będzie to miało ręce i nogi i rozjaśni temat koledze leniin i innym dużo bardziej niż takie " Bicie Piany " jak powyżej Szanowni Koledzy, Panowie - jeżeli eksploatujecie już swoje Panasy parę sezonów Proszę ; Zróbcie symulację sprawdzające dla Waszych budynków na kalkulatorze Panasa Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Andrzej5101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 23.04.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Kolego Värmepumpsägare Zrób symulacje dla swojego budynku na kalkulatorze Panasa , podaj wyniki i porównaj ze swoim zużyciem .Opisz swoje sugestię a będzie to miało ręce i nogi i rozjaśni temat koledze leniin i innym dużo bardziej niż takie " Bicie Piany " jak powyżej Szanowni Koledzy, Panowie - jeżeli eksploatujecie już swoje Panasy parę sezonów Proszę ; Zróbcie symulację sprawdzające dla Waszych budynków na kalkulatorze Panasa I znowu....... Płaci ci ktoś za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.04.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 CNC znów błysnął skrytykował buderusa pochwalił IVT a potem okazało się, że to to samo i porównał do samochodów. Brawo. czytamy, jak nie rozumiemy czytamy jeszcze raz. Pochwaliłem gruntówki ivt a nie powietrzne.... czytamy powoli bo jak szybko to się czytanemu pier..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 23.04.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) czytamy, jak nie rozumiemy czytamy jeszcze raz. Pochwaliłem gruntówki ivt a nie powietrzne.... czytamy powoli bo jak szybko to się czytanemu pier..... A co ty wiesz o IVT? i skąd wiesz? IVT robią pompy ciepła przeszło 40 lat a ty ile instalujesz pompy 3 -4 lata? A i jeszcze jedno IVT robiło pompy powietrzne jak panasonic jeszcze nie wiedział, że takie istnieją. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez oberwatorPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.04.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 A co ty wiesz o IVT? i skąd wiesz? IVT robią pompy ciepła przeszło 40 lat a ty ile instalujesz pompy 3 -4 lata? A i jeszcze jedno IVT robiło pompy powietrzne jak panasonic jeszcze nie wiedział, że takie istnieją. Zajrzyj sobie w katalog IVT z 2014r. tam jest ze 60modeli gruntówek i jedna powietrze powietrze. Robią 40 lat ale gruntówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 23.04.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Zajrzyj sobie w katalog IVT z 2014r. tam jest ze 60modeli gruntówek i jedna powietrze powietrze. Robią 40 lat ale gruntówki. To faktycznie masz udokumentowaną wiedzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 23.04.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Ta nasiakne tematem i z mozgu woda sie zrobi.... Kieruje sie tym... 1. Serwis blisko 2. cop 3. moc do -15 (pozniej zawsze grzałaka moze byc) 4. marka 5.cena wyceny mam miedzy 25 / 28 kompletna kotłownia montaż zasobnik 300l Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez leniin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 23.04.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Wg.mnie b.dobry tok rozumowania .Na temat innych marek PC - brak forum , a tym samym brak informacji Mogę polecić tematy; http://www.blog.karbon.com.pl/pc-powietrzna/jak-madrze-wybrac-pompe-ciepla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts