Gość 10.08.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 a ja myślałam że to tylko moja torebka tak wyglądabudowa dopiero się zaczęła więc fragmenty dachówek czy kawałki parkietu dopiero przede mną ale metrówka w "torebce" to dobry pomysłsą prospekty, oferty cenowe, dokumentybez projektu domu też nie - przecież zawsze mogę znaleźć jakąś fajną ofertę np. na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 11.08.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ja jestem na etapie wykończenia więc już nie mam zbyt wielu ciekawych rzeczy w torebce. Została miarka 2m, notes z symbolami i ilościami kafli, paneli etc, notes z tzw "wszystkimi świętymi" czyli bardzo ważne adresy i telefony. Niestety coraz mniej kasy mam w torebce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Hanula, banalnie - w pracy się poznaliśmy. On nie miał z kim pójść na "poprawiny" znajomego, którego wiózł do ślubu. Pracowałam w firmie obok, zaprosił mnie i poszłam... oświadczył się po 3 dniach a ja nie miałam żadnych wątpliwości. Po 9 miesiącach się pobraliśmy (bynajmniej nie z powodu ciąży ) i jesteśmy już 8 lat po ślubie. I dzisiaj mogę powiedzieć, że to był najlepszy wybór w moim życiu. Jak będę na emeryturze to może napiszę o tym książkę, myślę że niejedego mogłaby wzruszyć nasza historia. Natomiast mój tato (czyli mąż) mojej mamy to typowe przerośnięte dziecko, ciągle namawiam ją aby też się budowała, razem byłoby nam łatwiej i może nawet taniej, ale Ona ciągle się waha i boi właśnie ze względu na TO dziecko! Sorry za długi post. Pozdrawiam, Alison Szcześciem moim jest mój Mężuś, który jako człowiek bardzo poukładany, od czasu do czasu otwiera moją torebkę i robi mi porządki z czego się baaardzo cieszę a przy okazji zasila mi portmonetkę.... po prostu cudo ALison A gdzieś ty takie szczęście spotkała ALison, bo ja to jakbym troje dzieci miała w tym jedno dziwnie przerośnięte. I ja mam z nim budować dom???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 11.08.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ups, sorry tam na górze to JA - wskoczyłam tylko na chwilkę na Forum (bo jestem w pracy ) i zapomniałam się zalogować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.08.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Niby takie ostre te babeczki co budują, a tu ani paralizatora, ani baseball'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Niby takie ostre te babeczki co budują, a tu ani paralizatora, ani baseball'a. No nie, ale ja za to przez parę dni nosiłam sporych rozmiarów klucz francuski - też całkiem poręczny Zupełnie o nim zapomniałam i tylko dziwiłam się, czemu torba taka ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.08.2004 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 To byłam ja, zapomniałam się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 14.08.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Odkąd "nie pracuję" (czyli nie wychodzę co rano do pracy) zajmując się czwórką dzieci - najmłodsze prawie półtoraroczne bliźniaczki - torebki nie używam. Noszę plecaczek, w którym od momentu rozpoczęcia budowy przybyła miarka 3m - ostatnio zmieniona na 5m, bo wiecznie za krótka była, notes, w którym zapisuję wszystkie telefony, ofery cenowe, zakupy oczywiście "budowlane", no i scyzoryk. Nie uwierzycie, ale tym scyzorykiem goście mi w sklepie cięli folię budowlaną - tą pod wylewki. Bo nie mogli swojego noża znaleźć!!Faktury skrzętnie upycham w schowku w samochodzie, bo placak za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 16.08.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 W związku z wyjazdem na urlop i zmianą "torebki" na plecaczek odnalazłam... wizjer do drzwi wejściowych!!! Nosiłam go od ok. 2 m-cy nic o tym nie wiedząc... Mężowi się na wszelki wypadek nie przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 mww to już trzeba było mężowi do kieszeni w kurtce podrzucić. Nieużywanej (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.08.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 To u mnie jest nieco inaczej Może dlatego, ze budowa już zakaończona- tzn. już w naszym domu mieszkamy. W teczce, którą noszę do pracy, opócz typowych rzeczy (z babskich jedynie lusterko i błyszczyk do ust), czasami zaplączą się jakieś faktury. Po południu, gdy przestaję być "na służbie", wskakuję w luźne spodnie i na plecy zakładam plecaczek, w którym jest prawie wszystko- zaczynając od szamponu, na bieliźnie kończąc, bo muszę jechać do rodziców się wykąpać (nie mamy jeszcze podłączonego gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 17.08.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Drogie Panie !pozwólcie na małą dygresje ze strony mężczyzny. Otóż czytam opisy co nosicie w torebkach w czasie budowy i .. zazdroszcze Wam ! No bo powiedzcie same, gdzie te bez wątpienia potrzebne rzeczy ma nosić mężczyzna? W kieszeniach niebezpiecznie, bo mogą spaść nadmiernie obciążone spodnie, w saszetce się nie zmieszczą a zresztą chyba słusznie potocznie nazywa się ją "pedałką" więc jakieś to mało męskie... No i co robić ? Prze dzisiejszej modzie kobieta np. z plecaczkiem wygląda super dziewczęco więc wszystko O.K. A co ma zrobić facet?Pozdrowienia dla Inwestorek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.08.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 facetowi pozostaje chyba jedynie bagażnik samochodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.08.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 facetowi pozostaje chyba jedynie bagażnik samochodu Pozdrawiam Eee, bez przesady - mój Michał ma plecak, taki sportowy, z kodury... bardziej pojemny niż moja torebka, aż boję się sprawdzać, co on tam nosi A przy okazji - ciekawe co wozicie na stałe w bagażnikach Waszych samochodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.08.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Lepiej nie pytać Piły, flexa, tarcze do niego, wkrętarki, kosmetyki do mycia samochodu "bo a nuż się uda", ręcznik, kosmetyczka męża i worki ze śmieciami, bo umowy z PGK jeszcze nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 17.08.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Humor mi poprawił ten wątek:) Dlatego sprawdziłam swój letni plecaczek ( torba jesienno-zimowa się rozleciała, w planie zakup nowej) z czystej ciekawości, co tam mam: 1) przegródka z zamkiem: - token do konta w internecie; - dokumenty moje w bardzo grubym etui ( dowód, prawo jazdy, fotki ukochanego, jakieś potwierdzenia, rachunki i sama nie wiem co, trzeba by kiedyś to przejrzeć); - dokumety auta; - dokumenty ukochanego ( bo on nie ma cierpliwości nosić papierów); 2) przegródka na telefon: - telefon - drobne BARDZO WAŻNE karteluszki, o których najczęściej zapominam, że je tam włożyłam; 3) cała pozostała przestrzeń: - klucze do domu; - klucze do firmy; - klucze do mieszkania Mamy; - klucze do samochodu; - klucze zapasowe do samochodu - portfel mój z etui na 15 kart kredytowych ( firmowych i domowych - Matko Boska tego aż tyle????); - portfel firmowy; - dezodorant ( duży, żeby tak szybko sie nie skończył); - etui z lusterkiem i pomadką; - otwieracz do butelek; - 5 długopisów ( zawsze biorę z biurka, bo zapominam, że mam w plecaczku); - notesik; - tabletki przeciwbólowe; - podpaska; - spora garść rachunków, kopert, świstków; - etui z okularami przeciwsłonecznymi. Rzeczy odnośnie budowy wozimy w aucie, z miarką na czele:)))) Hmm, muszę poważnie przemyśleć temat torby zimowej - może faktycznie skórzany plecaczek ??? A co do panów i ich "torebek" to sa dwie kategorie: tych co mają i noszą oraz tych co mają wszystko w torbie żony ))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Emisia niezalogowana 26.08.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 a moja torebka jest dodatkowo ogrodnicza w wersji "codziennej" mam ukorzeniacz i sekator w wersji "świątecznej" oprócz j.w. znajdą się jeszcze cebulki roślin i paczuszki z nasionkami kupionymi oraz papirki z nasionkami świeżo uzbieranymi... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 26.08.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 A ja dodatkowo noszę latarkę ( patent mojego małżonka ), którą żebym coś w torebce mogła znaleźć włączam i dopiero szukam danej rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 26.08.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 za to ja przez cały sezon "niebudowlany" miałam na biurku zdjęcie mojego domku w stanie surowym bo był daleko i przez całą zimę tam nie jeździliśmy i tęskniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 27.08.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A która z Szanownych Koleżanek nosi jeszcze w "torebeczce" RKM, saperkę i zapasową klawiaturę do komputera ? . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts