stingietka 21.09.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Witam Was serdecznie, jak w temacie - szukam pracowni/architekta, który zaprojektuje mi dom z bala (bal prostokątny). Ma to być projekt indywidualny, bo niestety nie znalazłam projektu gotowego który spełniałby moje oczekiwania. Pracowni jest mnóstwo ale interesuje mnie ktoś kto ma już doświadczenie w projektowaniu z bala. Możecie się podzielić informacjami? z góry dzięki! Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.09.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Może poszukaj soidnego wykonawcy który współpracuje z kimś logicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.09.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Na dole załączonego zdjęcia masz namiary na Panią architekt z Grodziska Mazowieckiego:http://eurobrus.pl/upload/realizacje/dsc09583.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stingietka 22.09.2016 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 dzięki za namiar:) napisze do nich na pewno zacznę od wybrania wykonawcy - może kogoś polecą ale w miedzy czasie rozglądam się tez za polecanymi architektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 22.09.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Problem jest - iż prawdziwych domów z bali już łatwo nie zaprojektuje.U cmax od 1 stycznia 2017 roku 0,23 W/m2K ( 80cm grubości powinien mieć bal). A szkoda - teraz powstają domy z bala ? albo w środku bal, albo na zewnątrz bale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 23.09.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wiejskie Klimaty, Pani Justyna Chojnowska http://upwk.pl/ Jednak większość rzetelnych wykonawców (znaczy: sprawdzonych na tym Forum przez Forumowiczów, a nie polecanych w pojedynczych postach "samochwałkach") ma w swojej ofercie gotowe projekty. Na etapie przygotowywania do budowy, istnieje możliwość modyfikacji planu wnętrz (tak my robiliśmy), ale tylko jeśli Architekt zaakceptuje takie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doin_oakenhelm 30.10.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Problem jest - iż prawdziwych domów z bali już łatwo nie zaprojektuje. U cmax od 1 stycznia 2017 roku 0,23 W/m2K ( 80cm grubości powinien mieć bal). A szkoda - teraz powstają domy z bala ? albo w środku bal, albo na zewnątrz bale. U cmax od 1 stycznia 2017 roku 0,23 W/m2K - rozwiązuje sie to na 2 sposoby 1) robisz sciany z bali (dowolna grubość) + welna od środka do uzyskania wspolczynnka + wykończenie dowolne 2) robisz ściany z bali sensownej grubości ok. 20cm i tyle i masz w d...e współczynniki na odbiór nikt nie przyjeżdża a świadectwa robić teraz nie trzeba a projekt spelnia WT2017 czy każde inne bo problem rozwiązuje wełna która jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doin_oakenhelm 30.10.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Witam Was serdecznie, jak w temacie - szukam pracowni/architekta, który zaprojektuje mi dom z bala (bal prostokątny). Ma to być projekt indywidualny, bo niestety nie znalazłam projektu gotowego który spełniałby moje oczekiwania. Pracowni jest mnóstwo ale interesuje mnie ktoś kto ma już doświadczenie w projektowaniu z bala. Możecie się podzielić informacjami? z góry dzięki! Kasia http://www.dom-projekt.pl - maja gotowe projekty ale mogą zrobić coś indywidualnie czy tam pół indywidualnie - mi zrobili z 3 projektów 1 (projekt jaki był taki był - wiadomo miał kilka uchybień ale pozwolenie bez najmniejszego problemu dostałem) ewentualnie - Pracownia Architektoniczna mgr inż. Architekt Eugeniusz Gryglak Moim zdaniem domu w 100% nie buduje się zgodnie z projektem wiec wystarczy, że znajdziesz firme która ma odpowiednie doświadczenie i nawet jeśli projekt będzie miał uchybienia to podczas budowy wszystko zostanie skorygowane a jeśli firma będzie do luftu to nawet najlepszy projekt ci nie pomorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts