Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na dodatkową sypialnię

Rawau

Recommended Posts

Cześć,

Kupuję mieszkanie i chcąc, nie chcąc muszę, na początku zdecydować się na wynajem pokoi. Problem polega na tym, że mieszkanie ma 2 pokoje, salon, kuchnię, łazienkę i WC. Potrzebuję jeszcze jednej (niewielkiej) sypialni dla mnie.

Miałem w głowie jeden pomysł lecz niestety upadł po przeniesieniu go na rzut. Mianowicie, chciałem podzielić salon w poprzek ścianką działową (taką do połowy szerokości pokoju) w której chowały by się przesuwane drzwi. Niestety długość pokoju to około 5m a sama sypialnia w takim wariancie (aby dało się ruszyć) miałaby jakieś 3m więc z tego "salonu" niewiele by już zostało.

Jeśli pomyślelibyście o otwartej kuchni (salon z aneksem) to jestem otwarty na propozycje ale niestety nie bardzo podobają mi się takie wizje :)

Dajcie proszę znać w wolnej chwili, jakie jeszcze widzicie możliwości by wygospodarować dodatkową sypialnię. W załączniku zamieszczam rzut mieszkania.

Pozdrawiam i dziękuję!

EDIT, dodaję zdjęcie na hostingu, jest czytelniejsze.

http://images83.fotosik.pl/26/782d7bb2412cd5e7.png

mieszkanie.jpg

Edytowane przez Rawau
zdjęcie

spij w salonie. Wynajmujący mają swoje pokoje i kuchnię.

Póki będziesz wynajmował i tak mała szansa na organizowanie wielkich spotkań z gośćmi (bo to krepujące przy współlokatorach), żebyś potrzebował specjalny salon. A jak do ciebie ktoś wpadnie to na ten jeden raz możesz schować pościel.

Edytowane przez Elfir

spij w salonie. Wynajmujący mają swoje pokoje i kuchnię.

Póki będziesz wynajmował i tak mała szansa na organizowanie wielkich spotkań z gośćmi (bo to krepujące przy współlokatorach), żebyś potrzebował specjalny salon. A jak do ciebie ktoś wpadnie to na ten jeden raz możesz schować pościel.

Jak najbardziej, jest to najbardziej podstawowa i póki co prawdopodobna opcja. :) Współlokatorzy to nie będą osoby obce tylko moi znajomi :) Pragnienie osobnej sypialni wynika z faktu, że każdy z nas żyje swoim trybem życia i czasem ciężko ogarnąć "swój fragment podłogi". ;) Przy małej sypialni, bez wstydu mógłbym zamknąć drzwi i nie martwić się żenującym nieporządkiem w miejscu naszych spotkań lub spotkań ze wspólnymi znajomymi :)

Jeśli jednak nie uda mi się znaleźć żadnego optymalnego rozwiązania, to oczywiście pójdę za głosem rozsądku i Twoja poradą i będę spał w salonie :)

Dzięki anyway! :)

Ja nie za bardzo rozumiem twój pomysł.Ale jeśli chodzi o wynajem to na pierwszym miejscu jest prywatność i osobna wspólna kuchnia.

Salon to ma być pokój spotkań,imprez..........do czego ma służyć?

http://images81.fotosik.pl/26/3392a9d3f0c642afmed.jpg

http://images83.fotosik.pl/26/276ca61db3897744med.jpg

Edytowane przez kinka

Cześć,

Bardzo fajne projekty :)

Chcę mieć salon ponieważ generalnie uważam to za miejsce spotkań, Nie lubię gdy nie ma miejsca aby wspólnie usiąść, porozmawiać. Dodatkowo jestem fanem gier planszowych i razem ze znajomymi chcielibyśmy mieć miejsce żeby ze spokojem się spotkać, nie koniecznie siedząc na czyimś łóżku i próbując skombinować prowizoryczny stół w pokoju. :)