Rawau 22.09.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Cześć, Kupuję mieszkanie i chcąc, nie chcąc muszę, na początku zdecydować się na wynajem pokoi. Problem polega na tym, że mieszkanie ma 2 pokoje, salon, kuchnię, łazienkę i WC. Potrzebuję jeszcze jednej (niewielkiej) sypialni dla mnie. Miałem w głowie jeden pomysł lecz niestety upadł po przeniesieniu go na rzut. Mianowicie, chciałem podzielić salon w poprzek ścianką działową (taką do połowy szerokości pokoju) w której chowały by się przesuwane drzwi. Niestety długość pokoju to około 5m a sama sypialnia w takim wariancie (aby dało się ruszyć) miałaby jakieś 3m więc z tego "salonu" niewiele by już zostało. Jeśli pomyślelibyście o otwartej kuchni (salon z aneksem) to jestem otwarty na propozycje ale niestety nie bardzo podobają mi się takie wizje Dajcie proszę znać w wolnej chwili, jakie jeszcze widzicie możliwości by wygospodarować dodatkową sypialnię. W załączniku zamieszczam rzut mieszkania. Pozdrawiam i dziękuję! EDIT, dodaję zdjęcie na hostingu, jest czytelniejsze. http://images83.fotosik.pl/26/782d7bb2412cd5e7.png Edytowane 22 Września 2016 przez Rawau zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (edytowane) spij w salonie. Wynajmujący mają swoje pokoje i kuchnię. Póki będziesz wynajmował i tak mała szansa na organizowanie wielkich spotkań z gośćmi (bo to krepujące przy współlokatorach), żebyś potrzebował specjalny salon. A jak do ciebie ktoś wpadnie to na ten jeden raz możesz schować pościel. Edytowane 22 Września 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rawau 22.09.2016 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 spij w salonie. Wynajmujący mają swoje pokoje i kuchnię. Póki będziesz wynajmował i tak mała szansa na organizowanie wielkich spotkań z gośćmi (bo to krepujące przy współlokatorach), żebyś potrzebował specjalny salon. A jak do ciebie ktoś wpadnie to na ten jeden raz możesz schować pościel. Jak najbardziej, jest to najbardziej podstawowa i póki co prawdopodobna opcja. Współlokatorzy to nie będą osoby obce tylko moi znajomi Pragnienie osobnej sypialni wynika z faktu, że każdy z nas żyje swoim trybem życia i czasem ciężko ogarnąć "swój fragment podłogi". Przy małej sypialni, bez wstydu mógłbym zamknąć drzwi i nie martwić się żenującym nieporządkiem w miejscu naszych spotkań lub spotkań ze wspólnymi znajomymi Jeśli jednak nie uda mi się znaleźć żadnego optymalnego rozwiązania, to oczywiście pójdę za głosem rozsądku i Twoja poradą i będę spał w salonie Dzięki anyway! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.09.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Ja nie za bardzo rozumiem twój pomysł.Ale jeśli chodzi o wynajem to na pierwszym miejscu jest prywatność i osobna wspólna kuchnia.Salon to ma być pokój spotkań,imprez..........do czego ma służyć?http://images81.fotosik.pl/26/3392a9d3f0c642afmed.jpg http://images83.fotosik.pl/26/276ca61db3897744med.jpg Edytowane 22 Września 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rawau 23.09.2016 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Cześć, Bardzo fajne projekty Chcę mieć salon ponieważ generalnie uważam to za miejsce spotkań, Nie lubię gdy nie ma miejsca aby wspólnie usiąść, porozmawiać. Dodatkowo jestem fanem gier planszowych i razem ze znajomymi chcielibyśmy mieć miejsce żeby ze spokojem się spotkać, nie koniecznie siedząc na czyimś łóżku i próbując skombinować prowizoryczny stół w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts