Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Betonowa ścianka

Khag

Recommended Posts

Witam, chciałbym na ścianie uzyskać strukturę betonu. Wszędzie widzę gotowe tynki imitujące beton architektoniczny lub płyty. Chciałbym uzyskać strukturę betonu po szalunku, ale żeby nie był to płyty. Pytanie czy użycie zwykłych tynków cementowo-wapienych pozwoli uzyskać taki efekt?

moja znajoma ma w salonie betonową ścianę i robiła farbą czy masą (nie wiem jak to się fachowo nazywa) magnata. a efekt zależy od tego, jak sie nakłada - ona ma gladką z wzorkami. generalnie mówiła, że też się zastanawiała czy wybrać gotowy beton jako tynk czy normalny tynk ale jej odradzono normalny, że niby nie będzie taki efekt :) a tą masę gotową można jakoś zafarbować i ona ma w dwóch odcieniach - szarym i grafitowym. Efekt fajny, pasuje do jej mieszkania :)

Witam, chciałbym na ścianie uzyskać strukturę betonu. Wszędzie widzę gotowe tynki imitujące beton architektoniczny lub płyty. Chciałbym uzyskać strukturę betonu po szalunku, ale żeby nie był to płyty. Pytanie czy użycie zwykłych tynków cementowo-wapienych pozwoli uzyskać taki efekt?

Musiałbyś odcisnąć coś co by ten szalunek przypominało.

• 4 weeks później...

Witam,

trwa remont, a w łazience mamy świeżo co wytynkowaną ścianę(cementowo-wapienną).

Bardzo nam się podoba ta struktura i moje pytanie jest następujące:

- czy możemy zostawić ścianę w takim ścianie?

- jeśli tak to czy potrzebna jest jakaś impregnacja?(w łazience jest duża wilgotność)

- czy na to jednak nałożyć jakiś beton architektoniczny przeznaczony specjalnie do „dekorowania” ścian?