Khag 23.09.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam, chciałbym na ścianie uzyskać strukturę betonu. Wszędzie widzę gotowe tynki imitujące beton architektoniczny lub płyty. Chciałbym uzyskać strukturę betonu po szalunku, ale żeby nie był to płyty. Pytanie czy użycie zwykłych tynków cementowo-wapienych pozwoli uzyskać taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_tak_chce 23.09.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 moja znajoma ma w salonie betonową ścianę i robiła farbą czy masą (nie wiem jak to się fachowo nazywa) magnata. a efekt zależy od tego, jak sie nakłada - ona ma gladką z wzorkami. generalnie mówiła, że też się zastanawiała czy wybrać gotowy beton jako tynk czy normalny tynk ale jej odradzono normalny, że niby nie będzie taki efekt a tą masę gotową można jakoś zafarbować i ona ma w dwóch odcieniach - szarym i grafitowym. Efekt fajny, pasuje do jej mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam, chciałbym na ścianie uzyskać strukturę betonu. Wszędzie widzę gotowe tynki imitujące beton architektoniczny lub płyty. Chciałbym uzyskać strukturę betonu po szalunku, ale żeby nie był to płyty. Pytanie czy użycie zwykłych tynków cementowo-wapienych pozwoli uzyskać taki efekt? Musiałbyś odcisnąć coś co by ten szalunek przypominało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khag 25.09.2016 01:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 2 warstwy specjalnej farby/tynku i paca wenecka/wałek do farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 25.09.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 można wydrukować tapetę o dowolnej strukturze betonu,a jak Ci się znudzi to wymienisz...jest tych wzorów setki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khag 25.09.2016 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Cóż za profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 25.09.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pytanie czy użycie zwykłych tynków cementowo-wapienych pozwoli uzyskać taki efekt? to dopiero profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 26.09.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Myślę, że efekt szalunku będzie trudny do uzyskania. Nie da się go nałożyć inaczej jak przed odciśnięcie go w takim tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania87 27.09.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Super pomysł z betonową ścianą, taka surowość wnętrza może robić ciekawe wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta.wrzo 20.10.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Witam, trwa remont, a w łazience mamy świeżo co wytynkowaną ścianę(cementowo-wapienną).Bardzo nam się podoba ta struktura i moje pytanie jest następujące:- czy możemy zostawić ścianę w takim ścianie?- jeśli tak to czy potrzebna jest jakaś impregnacja?(w łazience jest duża wilgotność)- czy na to jednak nałożyć jakiś beton architektoniczny przeznaczony specjalnie do „dekorowania” ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts