Pyetrek 25.09.2016 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Witam.Jakie powinno być prawidłowo wykonane przejście rury kanalizacyjnej przez fundament. Przed wylewaniem chcę rozprowadzić kanalizację. Czy jest jakaś różnica w zabezpieczeniu takiego przejścia pomiędzy fundamentem wewnętrzym a zewnętrznym. Wiem ,że temat był już poruszany na forum ,ale ciągle mam wątpliwości. Jedni piszą ,że wystarczy pianka plus dysperbit, gdzie indziej znajduję informację ,że konieczna jest rura ochronna o średnicy 250 mm . Sam już nie wiem jak to solidnie wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.09.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Tuleja na rurze jest wygodna podczas ewentualnych późniejszych przeróbek ale nie jest konieczna.Dziurę pomiędzy rurą normalnie maluje się dysperbitem zakleja się specjalną masą plastyczną ale w warunkach budowlanych wystarcza pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts