CityMatic 01.11.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Izolacja to mniejszy problem.... A instalację? np ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomeksup 05.11.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 ReniaB1975 Posadzka siadła ze względu na brak odpowiedniego podłoża - podbudowy pod posadzką. Fundamenty nic do tego nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.11.2019 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 U mnie w zeszłym roku widziałem 2 budowy, gdzie do zasypywania użyto gliny z wykopu. Dopiero na górę piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 11.11.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 ^^Jeżeli ktos potrafi uzyc gliny do zaspyania wykopu to nie ma w tym nic zlego jakby to sugerowal Twoj wpis. Tylko jak to w zyciu trzeba wiedxiec jak to zrobic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 U mnie w zeszłym roku widziałem 2 budowy, gdzie do zasypywania użyto gliny z wykopu. Dopiero na górę piasek. Widzieć "zasypywanie" gliną to jedno. Sprawdź co się dzieje po np. 5-10 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 11.11.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 ^^jak sie zagesci gline to nic sie nie bedzie dziac, tylko glina musi byc przesuszona jak sie ja zageszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 14.11.2019 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kur... zmartwiłem się trochę bo mogłem zrobić płytę i mieć spokój . Nie wiedziałem że są takie przyrządy do pomiaru zagęszczenia. Ogólnie jak teraz czytam to tylko płyta wchodzi w grę,z pustą przestrzenią pod płytą, a i tak w moim przypadku poszło w piach 7 tyś zł bo fundamenty wysokie więc nie byłby to jakiś koszt wysoki.Niestety ale sprawdziło się, że dopiero drugi lub trzeci dom buduje się tak jak się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 14.11.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kur... zmartwiłem się trochę bo mogłem zrobić płytę i mieć spokój . Gadanie. Wystarczy zasypać fundament odpowiednim materiałem (np. pospółką, jest stosunkowo tania w porównaniu do innych kruszyw łatwo zagęszczalnych) a nie byle piachem czy gliną rodzimą (oczywiście zasyp tłuczemy na raty warstwami a nie całą kupę na raz). KB powinien o tym wiedzieć i sprawdzić poprawność i stopień/wskaźnik (nie pamietam który) zagęszczenia. To są takie podstawy podstaw. Wówczas nie ma prawa siadać. Płyta fundamentowa też ma swoje wymagania. Więc jak KB jest tani (bo papierowy) to z płytą też nie byłoby spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaB1975 16.02.2020 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 A niby czemu miała się zerwać, opadająca podłoga zerwała co miała zerwać a geopolimery aplikowane są pod chudziaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.02.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 A niby czemu miała się zerwać, opadająca podłoga zerwała co miała zerwać a geopolimery aplikowane są pod chudziaka... Tylko nie skleją papy, która przy opadnięciu o kilka centymetrów na pewno została przerwana (o folii nie wspominając). Więc hydroizolacja przestaje pełnić swoją rolę. Jak takie opadnięcie chudziaka przetrwały instalacje idące po chudziaku i "wchodzące" na ściany? Hydraulika, elektryka, kanalizacja nie popękały? Ścianki działowe też wytrzymały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts