Remiks 10.02.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Te kratki to coś kiepskie wymiary chyba mają, a może jakieś ukryte jeszcze są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 10.02.2018 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Tak trzy ukryte, ogólnie są trzy wywiewne i dwie nawiewne, luftów nie liczę, to z komory dekompresyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2018 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 No, nieźle rozhajcowałeś I... jak działa cała reszta?Przy takim hajcowaniu, po dwóch serwisach importer powie Ci to co ja mówiłem przed zakupem....Do hajcowania kup coś innego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 11.02.2018 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Coś słabo palisz bo szyba powinna być krystalicznie czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Co się może zdarzyć? Jakieś uszkodzenia korpusu wkładu....? Miałeś jakiś konkretny przypadek? Opisz może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 To co zawsze w gilotynach i przewymiarowanych skrzynkach nie przeznaczonych do ogrzewania pomieszczeń...Zaczynają parcieć uszczelki, Pękać i przemieszczać się szamoty, odkształcać się elementy metalowe, które w paleniskach są zazwyczaj niedostępne dla płomieni (w odróżnieniu od wkładów kominkowych). Konkretny przypadek to realizacja w Bydgoszczy. Ten sam wkład...Brunner odmówił dalszej współpracy. Mam dokumentację mailową w archiwum. Natomiast założyciel wątku, to uparciuch... Otrzymał ode mnie wszystkie informacje powyższe i.....zrobił po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Potwierdziłeś moje przypuszczenia Zawsze chciałam mieć palenisko duże, ale o zbliżonym do kwadratu froncie. Mam jakie mam, bo ktoś był mądrzejszy. Cóż, może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.02.2018 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Przy takim hajcowaniu, po dwóch serwisach importer powie Ci to co ja mówiłem przed zakupem....Do hajcowania kup coś innego....To nie było hajcowanie, tylko normalne palenie. Producent określił ilość drewna do jednorazowego wsadu, jeszcze tyle nie włożyłem na raz. Edytowane 11 Lutego 2018 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.02.2018 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 To co zawsze w gilotynach i przewymiarowanych skrzynkach nie przeznaczonych do ogrzewania pomieszczeń...Zaczynają parcieć uszczelki, Pękać i przemieszczać się szamoty, odkształcać się elementy metalowe, które w paleniskach są zazwyczaj niedostępne dla płomieni (w odróżnieniu od wkładów kominkowych). Konkretny przypadek to realizacja w Bydgoszczy. Ten sam wkład...Brunner odmówił dalszej współpracy. Mam dokumentację mailową w archiwum. Natomiast założyciel wątku, to uparciuch... Otrzymał ode mnie wszystkie informacje powyższe i.....zrobił po swojemu. Wszystko okaże się w praniu, pękanie szamotów to w każdym kominku się zdarza. Temperatur wielkich tu nie ma, nasada wodna wysysa ciepło wytwarzane. Parciejące uszczelki to chyba ze starości albo od temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.02.2018 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Coś słabo palisz bo szyba powinna być krystalicznie czysta Szyba jest czysta, to wina aparatu smartphona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 A czy można powietrznemu wkładowi pomóc zwiększając chłodzenie przyspieszonym przepływem powietrza w obudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 A czy można powietrznemu wkładowi pomóc zwiększając chłodzenie przyspieszonym przepływem powietrza w obudowie?Wiesz że można wszystko....syfa pudrem tez podleczyć.... W Bydgoszczy na biednego nie trafiło, zbudowałem drugie urządzenie do hajcowania. Kominek został na wigilię inne święta i odwiedziny teściowej....Koszty solidarnie podzieliłem między udziałowców imprezy....Nie, nie... nie myśl sobie, że Pan Brunner się dołożył! Inwestora i wykonawcę mam na myśli. Brunnera jakoś szczególnie nie winię...Nigdy nie ukrywał do czego służą wkłady, a co trzeba kupować by ogrzewać pomieszczenia....Mógł oczywiście pokazać klasę, ale cóż....Może był akurat nieobecny gdy Pan Bóg ją rozdawał.... W Twoim wypadku bym się nie przejmował. Hajcuj....urządzenie relatywnie niedrogie. Kilka lat może wytrzyma, potem zrobimy (tez nie drogo) co trzeba, chyba, że dalej będziesz ignorować to co mówię i piszę.....Niestety zużycie opału jakie generujesz tym g....., mogło by pokryć koszt budowy oszczędnego i wygodnego piecokominka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Chyba mi się należało Ale z drugiej strony... co mogłam zrobić. Hm, mogłam powiedzieć, żeby zabrali spowrotem te 400 kg. Na razie wszyscy krewni i znajomi podziwiają, a ja wtedy opowiadam co z tym klocem jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.02.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 A czy można powietrznemu wkładowi pomóc zwiększając chłodzenie przyspieszonym przepływem powietrza w obudowie? Spokojnie wytrzyma, mam też 15 letniego Brunnera w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Tyle, że to Brunner, a moj nawet koło niego nie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.02.2018 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Tyle, że to Brunner, a moj nawet koło niego nie stał A co tam masz za wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 A co tam masz za wkład?Najmodniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2018 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Tak im idzie dobrze sprzedaż, Piotrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.02.2018 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Są wszędzie. A taki marketing działa jak 500+ bez względu na jakość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.02.2018 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Czyli co to jest za ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts