blanca123 03.10.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Witam ! U mojej dziewczyny jest ściana w której jest komin,z racji że jest to stary budynek tynk pęka i odpaduje w najgorętszych miejscach. Sprawa ma się tak,że w miejscu w którym ma być położony kamień chcę zerwać stary tynk(dom ma ok 60-70lat.I teraz pytanie: Czy jeżeli w miejscu starego tynku zaciągnę siatkę (taka do styropianu) i na to położę kamien na jakimś kleju uelastycznionym to czy to wytrzyma i nie popęka/odpadnie pod wpływem temperatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 kwestia tego czy komin został prawidłowo wymurowany i zaizolowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca123 03.10.2016 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Tz...znając życie jest to normalna czerwona cegła i tyle...Zależy mi głównie na tym żeby ten kamien nie odpadł/popękał pod wpływem temperatury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 jeśli komin się bardzo nagrzewa i pracuje to przydałoby się jednak najpierw go odizolować wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca123 03.10.2016 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Czy komin pracuje to ciężko stwierdzić.Przypuszczam że tynk leci z powodu starości i temperatury (Tak jak wspomniałem to jest to stary budynek ).Generalnie plan jest taki żeby zrobić to jak najmniejszym kosztem,dlatego pierwsze co to wpadł mi pomysł z siatka do styropianu.Rozważałem też przykręcenie płyty karton-gips...ale to chyba nie najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 wejdz na dział kominki, to podpowiedzą jak to izolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts