marcin_open 11.02.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jeszcze dopowiem ze ze względu na jakieś tam zawirowania w róże podczas tłoczenia glikolu i trudności w przenikaniu ciepła jak się domyślam z ziemi do glikolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.02.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dzięki za propozycję właśnie projektant mi odradzał na rzecz fi 25 jeśli dobrze rozumie proponujesz fi 40? Jeśli projektant doradzał PE25 to jest chyba projektantem wnętrz? Co do pomp Viessmann-a, ta jest chyba mistrzem świata w głośności. Jeżeli masz taką konstrukcję to masz pecha i lepiej postaw ją najdalej w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dlatego niegdy nie ufam jednej osobie i pytam kilku projektantów, czekam na odpowiedzi drugiego No i też wasze zdania i to co wyczytałem w wytycznych projektowych (ich będę się 3mał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jeżeli masz taką konstrukcję to masz pecha i lepiej postaw ją najdalej w garażu... Jezeli przekroczy zapisaną w dokumentacji normę chalasu będę reklamował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.02.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jezeli przekroczy zapisaną w dokumentacji normę chalasu będę reklamował Norma swoje, ucho swoje. Coś czuję, że jeszcze będziemy mieli z Tobą ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Miło mi na pewno wam zamelduje jak minie rok , moze wcźesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A długość pętli ? Ktoś może podpowiedzieć jakie ma? Zakładam że musi być dostosowana do mocy pomy obiegowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.02.2017 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jezeli przekroczy zapisaną w dokumentacji normę chalasu będę reklamował To żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 No cały czas żart , ale co do źródła to pytam poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.02.2017 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A długość pętli ? Ktoś może podpowiedzieć jakie ma? Zakładam że musi być dostosowana do mocy pomy obiegowej? Wihajster coś już zasugerował. Nie twórz nowych teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Tak ale cały czas jest zbaczanie z tematu może by warto założyć taki temat "skargi i żale do Viessmann" / a waszym zdanie jaką grubość rur dolnego źródła zastosować? Szukam we wytycznych projektowych ale jeszcze nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.02.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Tak ale cały czas jest zbaczanie z tematu może by warto założyć taki temat "skargi i żale do Viessmann" / a waszym zdanie jaką grubość rur dolnego źródła zastosować? Szukam we wytycznych projektowych ale jeszcze nie znalazłem Patrz post #119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 11.02.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Przeszukałem internet i znalazłem taki pomocny materiał http://www.szanuj-energie.pl/files/file/artykuły/10-12-16%20info%20nauk-tech%20-%20dolne_źródła_ciepła.pdf Co prawda nie daje odpowiedzi co do grubości tylko pokazuje tabelę i wartości jakich mozna użyć przy liczeniu, co zauwazylem ze pod koniec jest mowa o tym by rury były zgrzewane, przeprowadzona próba ciśnień a ŚCIANY RURY PE nie były za grube. Szukam jeszcze okumentacji technicznej. Jezeli komuś były pomocne te informacje to prosze o informację jezeli zastosował je u siebie. Edytowane 11 Lutego 2017 przez marcin_open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 14.02.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 a waszym zdanie jaką grubość rur dolnego źródła zastosować? Szukam we wytycznych projektowych ale jeszcze nie znalazłem Witam ! Tutaj w warunkach projektowych dla pomp ciepła Vitocal w rozdziale 11.9 znajdziesz pomocne informacje. Gdybyś potrzebował instrukcji montażu i serwisu oraz kart katalogowych czy deklaracji urządzeń to polecam stronę z dokumentacją techniczną do wszystkich urządzeń Viessmann. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts