Michau_ 04.10.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Witam, wkrótce zamieszkam w domu, w którym dzielę z sasiadem podjazd. Po jego stronie znajduje się dwuskrzydłowa brama, tuż obok jest wjazd na moją posesję (również brama) + kilkumetrowy płot. Przy mojej części oprócz podjazdu znajduje się chodnik z pasem zieleni. Po drugiej stronie ulicy jest zatoczka do parkowania aut. Dodam, że działka została podzielona tak, że sąsiad na wysokości mojej posesji ma tylko drogę dojazdową - dlatego jego podjazd jest wąski. Pytanie brzmi czy może on parkować samochody przy chodniku mojej posesji? Ma do tego prawo zakładając, że nie będzie tarasował wjazdu? Posiada 2 samochody, więc swojej częsci nie chce tarasować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ma, bo to nie twój teren, tylko publiczny. Póki nie tarasuje wyjazdu z twojej posesji.Inna kwestią jest parkowanie na terenie zieleni - podchodzi pod dewastację zieleni gminnej i można to zgłosić do Straży miejskiej/gminnej lub podobnego urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.10.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Jedyną możliwością, by tam nie parkował (bo o to zdaje się chodzi) jest postawienie zakazu zatrzymywania się i postoju dotyczących strony z chodnikiem lub utworzenie z ulicy strefy ruchu pieszego, bo tam można parkować tylko w wyznaczonych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 14.10.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 jeżeli jest to "wydzielone miejsce postojowe" lub sąsiad sobie takie uzurpuje, to odległość takiego miejsca powinna wynosić ( w zabudowie jednorodzinnej ) 7m od okien pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi w budynku mieszkalnym oraz 3m od granicy działki budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts