Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy!! Czy to jest w ogóle wykonalne? :( mini pokój dzienny z aneksem kuchennym

angie29

Recommended Posts

Witam serdecznie,

kupiłam mieszkanie stan deweloperski jednak bez możliwości wprowadzania zmian aranżacyjnych (zbyt zaawansowany etap budowy).

Bardzo zależy mi na tym by z kuchni zrobić pokój, a kuchnię przenieść do pokoju dziennego w formie aneksu.

Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź Państwa czy to jest w ogóle wykonalne. Mam świadomość, ze największym problemem będzie doprowadzenie odpływu do zlewu/zmywarki do aneksu, bo z oryginalnej kuchni jest za daleko by utrzymać wymagany spad.

Najlepiej byłoby gdyby była możliwość "pożyczenia" odpływu od sąsiada, który za ścianą mojego pokoju dziennego ma łazienkę, ale czy coś takiego w ogóle jest możliwe do wykonania?

Wentylacja - kolejny problem - myślałam by pociągnąć z łazienki przy suficie i obudować jakoś lub z oryginalnej kuchni w sumie tez można byłoby...

przynajmniej teoretycznie nie wiem jak w praktyce...

Proszę, pomóżcie :)

rozkład 2.jpgrozkład 1.jpg

Gdyby to było na etapie, kiedy można wprowadzać zmiany aranżacyjne pewnie nie byłoby problemu by zrobił to deweloper. Teraz się nie zgodzą.

Biorąc pod uwagę że macie Państwo duuuużo większe doświadczenie ode mnie chciałam prosić tylko o radę czy to jest w ogóle realne z technicznego punktu widzenia i czy będzie to w miarę funkcjonalne na takiej powierzchni czy nie porywam się z motyką na słońce

Pierwotnie tak, ale nie wykluczam by była tam sypialnia. Wszystko zależy jak uda się rozwiązać kwestię kuchni.

Generalnie chcę jeszcze przesunąć ścianę między pozostałymi dwoma pokojami tak by były podobnej wielkości i przeorganizować łazienkę ale to już powiedzmy, że jest bezproblemowe. Największy problem jest z kuchnią :(

Masz rację straszne klitki będą :( ale bardzo Ci dziękuję za ten projekt, gdyby było parę metrów więcej byłoby to super rozwiązanie...

Wykorzystując to co zaproponowała Elfir wykombinowałam coś takiego - jeśli nie uda się zakombinować z "pożyczonym" odpływem będę szła w ta stronę

rozkład 5b.jpg

I teraz mam do Was pytanie odnośnie łazienki - trochę pewnie znów przekombinowałam ale może coś z tego wyjdzie :rolleyes:

Na ścianie naprzeciw wejścia chciałabym zrobić prysznic z przesuwanymi drzwiami. Ten czerwony element na ścianie to dobudowa ściany by zrobić półki i na ścianie obok zmieścić zabudowę m.in. na pralkę i szafki na różne różności... tylko nie wiem czy te WC wtedy nie jest za bardzo na środku pomieszczenia.